ARKIVNYHETER

Liten interesse for g/s-veg i Fetsund

Her går man med livet som innsats, og derfor er det knapt noen som gjør det. Nå skal myke trafikanter få et sted å gjøre av seg. Bedre sent enn aldri......
Her går man med livet som innsats, og derfor er det knapt noen som gjør det. Nå skal myke trafikanter få et sted å gjøre av seg. Bedre sent enn aldri...... Bilde: Anders Haakonsen
31. mai 2007 - 08:49

Gang/sykkelvegen skal gå parallelt med fylkesveg 279. Mesta forlanger 14,48 millioner kroner for jobben. Tilsynelatende en høy pris for en så liten jobb, men den ligger bare litt over Vegvesenets overslag. Forklaringen er at forholdene ligger svært dårlig til rette for en utvidelse av fylkesvegen. Den går gjennom sidebratt terreng med skjæringer helt inntil asfalten på den ene siden og bebyggelse like i nærheten på begge sider.

Rundt 5 000 kbm skal sprenges ut i korte salver på den ene siden av vegen. På den andre siden skal det bygges støttemur med en høyde på opptil 8,5 meter. Trafikken blir enveiskjørt med lysregulering i perioder, men vegen skal holdes åpen i hele byggetiden, som blir romslig på grunn av de vanskelige forholdene. Fristen for ferdigstillelse er satt til 30. april neste år.

I dag er det ikke mange som går på den aktuelle strekningen, men det betyr ikke at g/s-vegen er unødvendig. Fylkesveg 279 er en viktig adkomstveg til Fetsund sentrum, men forholdene for fotgjengere er så dårlige at de fleste holder seg unna.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.