MASKINER & UTSTYR

Liten anleggsvalse med realt førerhus

Også førere av små anleggsvalser skal ha det komfortalet på jobb, mener Dynapac som lanserer Dynapac CA1300 /1400 med sikkerhetsførerhus.

Dynapac CA1300D_studio
Dynapac CA1300D_studio HERW-Haakan Erwing
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
22. apr. 2021 - 16:21

At også mindre valser nå kommer med en skikkelig førerhytte. har ikke bare med komfort å gjøre. Det har også med god arbeidssikkerhet og ergonomi å gjøre. 

Det har Dynapac tatt med seg på den nye utgaven av CA1300 / 1400 med sikkerhetsførerhus, hvor man nå kan oppleve både friskluftventilasjon, oppvarming og aircondition. Med på kjøpet får man også eksterne trafikkspeil, fire LED arbeidslys, roterende varsellys og DAB-radio med USB / MP3 og Bluetooth-tilkobling er standard.

Nesten alle Ruters elektriske leddbusser har kun drift på de to bakerste hjulene – altså bak leddet i bussen. Bildet er tatt i Oslo sentrum 21. januar 2014.
Les også

Nær alle Ruters el-leddbusser har kun drift på de to bakerste hjulene

Kan kompaktere sand og grus opp til 50 cm

  <i>Foto:  HERW-Haakan Erwing</i>
  Foto:  HERW-Haakan Erwing

Dynapac CA1300 / 1400 er vibrasjonsvalser designet for kompaktering, i rørgrøfter, på veier, gater og parkeringsplasser. På grunn av den lille størrelsen og gode manøvreringsegenskaper er valsene også godt egnet for komprimering på store byggefelt og industrielle byggeplasser.

Med valsebredden på henholdsvis 1370 mm og 1676 mm og statisk linjelast opp til 20 kg / cm kan man kompaktere sand og grus i lag opp til 50 cm. CA1400 har to amplituder, høy på 1,7 mm og lav på 0,8 mm noe som gjør maskinen allsidig og egnet for all bære og forsterkningslag. PD-versjonen kan komprimere silt og leire i en dybde på 45 cm.

Valsene er utstyrt med Kubota Stage V-motor på 55 kW (75 hk), og motoren er montert på tvers for å få lett servicetilgang når man står på bakken. 

Førerplass med utsikt

Den ergonomisk utformede førerplassen tilbyr et høyt nivå av førerkomfort og god synlighet over arbeidsområdet og omgivelsene. Arbeidslys for best sikt under nattarbeid er standard så vel som beskyttelsesstrukturen rundt førerens ben og 3” setebelte. Den vibrasjonsisolerte plattformen gir svært lave kropps- og hånd- / armvibrasjoner.

God utsikt fra førerhytta til alle viktige arbeidsfunksjoner <i>Foto:  HERW-Haakan Erwing</i>
God utsikt fra førerhytta til alle viktige arbeidsfunksjoner Foto:  HERW-Haakan Erwing
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.