KRAFT

Lite smeltevann bekymrer

LAV VANNSTAND: Den gjennomsnittlige fyllingsgraden i kraftverkenes magasiner er nå 48,8 prosent.
LAV VANNSTAND: Den gjennomsnittlige fyllingsgraden i kraftverkenes magasiner er nå 48,8 prosent. Bilde: Asbjørn Goa
24. juni 2010 - 13:26

Lite snø i fjellet og dermed lite smeltevann bekymrer kraftbransjen.

Dyrere strøm

Den gjennomsnittlige fyllingsgraden i kraftverkenes magasiner er nå 48,8 prosent. Bare Midt- og Nord-Norge har passert 50 prosent. I disse landsdelene er man nå oppe i 53,1 prosent fyllingsgrad, men selv dette er under det normale for årstiden.

I Vest-Norge er magasinene 43,6 prosent fulle, og i Sørøst-Norge er fyllingsgraden 49,0 prosent.

Lite vann slår ut i høye strømpriser. Den siste uka hadde den sørlige delen av Norge de høyeste spotprisene. Prisen økte med 1,7 øre til 37,4 øre i løpet av uka, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Fortsatt stabilt

I Midt- og Nord-Norge lå spotprisen på 34,8 og 34,9 øre. I disse områdene var det prisfall. Gjennom uka hadde Midt-Norge samme pris som Sverige og Finland.

Prisen for standard variabel strøm for den første hele uka i juli viser stor stabilitet. Noen få leverandører varsler prisnedgang. Prisen varierer fra 43 til 55 øre per kilowattime hos de landsdekkende leverandørene som er registrert på Konkurransetilsynets liste.

Den gjennomsnittlige spotprisen for Oslo har de siste dagene variert mellom 34 og 40 øre per kilowattime. Prisnivået i hele Norge er fortsatt en god del høyere enn det var på samme tid i fjor. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.