NYHETER

Lite interesse for framtidig E 39

Bare to entreprenører har meldt sin interesse for å utbedre framtidig E 39 i Volda kommune på Sunnmøre. Lavest av dem ligger Volda Maskin med et anbud på 28,701 millioner kroner.

Det finnes europaveger her i landet med lavere standard enn dette, men når vegstrekningene øst og vest for denne vegen får skikkelig standard, må også denne få det. (Foto: Google)
Det finnes europaveger her i landet med lavere standard enn dette, men når vegstrekningene øst og vest for denne vegen får skikkelig standard, må også denne få det. (Foto: Google)
18. jan. 2013 - 15:16

Konkurrenten er K A Aurstad fra nabokommunen Ørsta, som vil ha 32,69 mill.

Vegen som skal utbedres er 3 435 meter lang og går mellom Geitvika og Årset langs nordsiden av Austefjorden. Den har status som fylkesveg 651 i dag, men til høsten blir den omklassifisert til E 39.

Vegstrekningen ligger i forlengelsen av Kvivsvegen, som ble åpnet i fjor høst. Grunnen til at omklassifiseringen ikke skjedde samtidig med snorklippingen, er at vegen vest for Kvivsvegen holder for lav standard. Nå er et omfattende arbeid i gang for å oppgradere fylkesveg 651 mellom Årset og Løvikneset. Når den jobben er fullført, kommer de grønne skiltene på plass. Da må også vegen mellom Geitvika og Årset ha bedre standard enn i dag.

Dagens standard på denne strekningen er ikke avskrekkende. Det er markert midtlinje hele vegen, men når den blir europaveg, må den bli bedre. Bredden varierer for det meste mellom 5,5 og 6 meter. Nå skal kjørebanen bli 6,5 meter bred med en meter bred rabatt på begge sider. Dessuten skal avkjørsler utbedres og noen svinger rettes ut.

Vegen skal være ferdig utbedret til omklassifiseringen.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.