OLJE OG GASS

Lite futt i Gro

TVILSOM: Shell var meget godt fornøyd med Aker Barents ytelse selv om brønnen ikke var som ønsket. Den viste at reservoarbergarten er av tvilsom kvalitet.
TVILSOM: Shell var meget godt fornøyd med Aker Barents ytelse selv om brønnen ikke var som ønsket. Den viste at reservoarbergarten er av tvilsom kvalitet. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
27. aug. 2010 - 09:54

Forventningene til avgrensningsbrønnen var store. Håpet var at brønnen kunne bekrefte at det fantens 100 milliarder Sm3 gass i feltet.

Dessverre for Shell og resten av norsk oljebransje, viste det seg at reservoaret var tynt og av dårlig kvalitet.

Lite reservoar

Oljedirektoratet sier i sin pressemelding at brønnen antyder at det er nedre del av estimatet for reservoaret, 10 milliarder Sm3 som er mest aktuelt som estimat videre.

Mangler gass

Behovet for store funn stiger. Bran Bjordal, administrerende direktør i Gassco antyder overfor Teknisk Ukeblad at de er svært bekymret for råstofftilgangen for å sikre norsk gasseksport.

– Dagen situasjon viser at vi ar lite gass til Kårstø fra 2020, sier han.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.