KLIMA

Lite bekymret for klimaendringene

Nordmenn er middels bekymret for klimaendringene.
Nordmenn er middels bekymret for klimaendringene. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
2. des. 2009 - 07:50
Vis mer

Ukeavisen Mandag Morgen har gjennomført en stor internasjonal spørreundersøkelse der de ba 10.000 mennesker om å rangere ti ulike trusler etter hva de mener er mest alvorlig.

Frykter konflikter

I Norge kommer klimaendringer på femteplass på listen, bak konflikter mellom den muslimske og vestlige verden, internasjonal terrorisme, fattigdom og uttømming av ressurser.

Vi er dog langt mer opptatt av klimaet enn amerikanerne og saudi-araberne, som plasserer klimaendringer nederst på listen over hva de frykter mest.

I USA er internasjonal terrorisme det som bekymrer folk mest, med konflikter med muslimer på andreplass.

Ny finanskrise

Amerikanerne frykter også, naturlig nok, en økonomisk krise. Det er til sammenlikning nederst på den norske lista.

– Det store pedagogiske problemet med klimaendringer er at de ikke er synlige i hverdagen, men snikende og underliggende. Klimaendringer utgjør ikke noe nytt, men fungerer som en forsterker for mange andre trusler, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim til Aftenposten.

Mer bekymret

Svenskene og danskene er hakket mer bekymret for klimaendringene enn vi er. De plasserer begge klimaendringer på tredjeplass.

Svenskene er mest bekymret for uttømming av ressurser, mens danskene på lik linje med oss bekymrer seg mest for konflikter mellom den muslimske og vestlige verden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.