IKT

Lisensnøkler avslørt

Avsløringen kan bety vann på mølla for hackere som ønsker å omgå Microsofts lukkede WPA-teknologi.

– Microsoft har valgt en latterlig løsning, uttaler tyskerne til det danske fagbladet Ingeniøren.

Det er det nystartete tyske sikkerhetsfirmaet, Fully Licensed, som har avdekket hvordan kopibeskyttelsen og produktaktiveringen fungerer gjennom en omfattende analyse av Microsofts nyeste pc-produkter. Dermed kaster firmaet lys over hemmeligheter som Microsoft i mange måneder har vært meget tause omkring.

Microsofts nye lisenspolitikk betyr at kopier av virksomhetens Office XP-produkter og den kommende Windows XP ikke kan installeres og anvendes på en rekke pc'er. Et lisensnummer generert på bakgrunn av den enkelte pc's maskinvare er nøkkelen til den hemmelighetsfulle beskyttelsen, som nå altså ikke lenger er så hemmelig.

– Vi lager selv kopieringsbeskyttelse og var nysgjerrige etter å finne ut hva Microsoft hadde gjort. Det vi fant er en grunnleggende feilslått måte å lage kopieringsbeskyttelse på. Beskyttelsen bør nemlig ikke gjøres maskinvareavhengig, slik Microsoft har valgt, sier teknisk sjef Thomas Lopatic i Fully Licensed til Ingeniøren.

I et detaljert dokument redegjør selskapet for de forskjellige sikkerhetsmekanismene som Microsoft har laget. Det tyske selskapet valgte at presentere analysene for Microsoft forut for offentliggjøringen.

Les mer om: