T2

Lillebror er kommet

Nikon D80 regnes med å være tilgjengelig til salg i tidlig høst 2006.
Nikon D80 regnes med å være tilgjengelig til salg i tidlig høst 2006. Bilde: Nikon
Atle Abelsen
9. aug. 2006 - 14:22

D80 innehar de fleste tekniske løsningene du finner under hardplasten på D200, og er på flere områder kommet lenger enn proffkameraet D2Xs.

Det avanserte 11-punks autofokussystemet garanterer like raskt og eksakt fokus under alle mulige fotograferingsforhold, skriver Nikon i en pressemelding.

Et annet eksempel er Nikons lysmålingssystem 3D Color Matrix Metering II som gir automatisk eksponeringskontroll med høy presisjon for best mulig eksponering selv under svært dårlige lysforhold.

Bildebehandling

Et av de viktigste tekniske fremskritt i D80 er Nikons egen bildbehandlingsmotor for høyoppløste bilder.

Fra Nikons seneste profesjonelle digitale systemkameraer har de hentet finesser som 12-bits A/D forvandling med høy presisjon som gir naturlige bilder med virkelighetsnøytrale farger- og tonegjengivelse.

Nikons oppladbare litium-ion batteri EN-EL3e sørger for nok strøm til hele 2700 eksponeringer på en eneste ladning. Det er utstyrt med en oversikt over utstående ladning i prosent, antall bilder igjen og vanlig batteristatus.

Trådløs blits

Den innebygde blitsen er utstyrt med Nikons i-TTL- blitskontroll, som gir høyere presisjon i bedømningen av blitseksponering og dermed bedre automatisk blitsbalanse.

Kameraet kan trådløst styre to grupper av blitser (SB-600/800/R200) via Creative Lighting System.

Rask i starten

D80 starter raskt, på kun 0,18 sekunder, og har en lukkerforsinkelse på cirka 80 millisekunder.

Den høyoppløste LCD- skjermen på 2,5 tommer og 230 000 punkter har en betraktningsvinkel på 170 grader. En ny forstørrelsesknapp gjør det enklere å se på bildene og bedømme skarphet med opp til 25 gangers forstørrelse.

Enkelt

D80 tilbyr også funksjoner som gjør fotograferingen med et systemkamera enklere enn noensinne.

D80 har funksjoner som D-Lighting som allerede i kameraet forbedrer detaljskarpheten samtidig som eksponeringsbalansen optimaliseres.

Korrigering av røde øyne kan automatisk identifisere og kompensere den irriterende effekten av røde øyne. D80 har også en innebygd bildefremvisningsfunksjon – standard eller avansert PictMotion – med mulighet til å velge foreskjellige typer av bildeovergang og bakgrunnsmusikk. D

u kan titte på bildefremvisningen direkte i kameraet eller komplett med lyd på en TV med hjelp av den medfølgende AV- kabelen.

Ny sensor

D80 er utstyrt med en ny CCD - bildsensor i DX-format med 10,2 millioner effektive piksler.

Samtidig får du store muligheter til kreativ beskjæring og papirkopier i imponerende størrelser.

Sensoren i Nikons DX-format og Nikons F-bajonettobjektivfatning garanterer kompatibilitet med det omfattende sortimentet av AF- og DX-Nikkor- objektiver som er konstruert for Nikons digitale systemkameraer.

Funksjoner i arv

Nikon D80 har også mange av de andre Nikon- funksjonene, som Image overlay der du skaper et nytt, sammensatt bilde av et par valgte råformatfiler (NEF).

Med Multiple Exposures kan man ta et enkelt bilde i kameraet satt sammen av opp til tre eksponeringer i rad.

Resultatet ligner effekten av dobbelteksponeringsteknikk i kameraer med film. Beskjæring kan anvendes for å skape mindre bildefiler og justere bildekompensasjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.