OLJE OG GASS

Ligger 34.400 timer etter

FOR DÅRLIG: Statoil ligger langt etter på vedlikehold. Brannslukkingsutstyr, gassdetektorer og livbåter er noen av områdene hvor oppfølgingen ikke er god nok.
FOR DÅRLIG: Statoil ligger langt etter på vedlikehold. Brannslukkingsutstyr, gassdetektorer og livbåter er noen av områdene hvor oppfølgingen ikke er god nok. Bilde: Anders J. Steensen
10. sep. 2010 - 12:25

Statoil har over 1.000 ugjorte vedlikeholdsjobber på sikkerhetskritisk utstyr.

Detektorer og livbåter

Til sammen blir etterslepet på 34.400 timer, i tillegg til annet vedlikehold som ikke er à jour, skriver DN.no.

Brannslukkingsutstyr, gassdetektorer og livbåter er noen av områdene hvor oppfølgingen ikke er god nok.

– Med 30 plattformer blir det mange jobber og timer, og der det er stort etterslep er det satt inn korrektive tiltak. Det er stor ledelsesoppmerksomhet rettet inn mot for å redusere etterslepet, sier informasjonssjef Gisle Johanson i Statoil. Han sier det er flere årsaker til at vedlikeholdet er forsinket, men sier det ikke nødvendigvis truer sikkerheten.

Følges tett

Petroleumstilsynet følger nå selskapet tett.

– Vi er kjent med at Statoil har en utfordring når det gjelder styring av vedlikehold generelt og til sikkerhetskritisk utstyr spesielt. Dette er en sak vi ser Statoil har en utfordring med å håndtere, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Petroleumstilsynet til DN.no.

Også Faret understreker at verken antall timer eller jobber er en sikker indikator på sikkerhetsnivået.

– Det som er viktig for oss er hva konsekvensen er av at vedlikeholdet er utsatt på plattform- eller utstyrsnivå. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.