OLJE OG GASS

Lieungh leverer

MÅ HA KONTRAKTER: - Markedsutsiktene for 2010 er fortsatt usikre. Til tross for at vi har en solid ordrereserve på 61,9 milliarder kroner må vi vinne flere kontrakter for å sikre stabilitet i vårt aktivitetsnivå fra nå og frem mot 2011, sier Simen Lieungh.
MÅ HA KONTRAKTER: - Markedsutsiktene for 2010 er fortsatt usikre. Til tross for at vi har en solid ordrereserve på 61,9 milliarder kroner må vi vinne flere kontrakter for å sikre stabilitet i vårt aktivitetsnivå fra nå og frem mot 2011, sier Simen Lieungh. Bilde: Andersd J Steensen
Anders J. Steensen
13. aug. 2009 - 08:18

Ordreinngangen i kvartalet var på 20,1 milliarder kroner.

– Resultatene viser at vi er i rute i forhold til planen for 2009. I en periode preget av usikkerhet i våre markeder er vi fornøyd med å presentere en solid ordreinngang, som legger store og strategisk viktige kontrakter til vår ordrereserve, sier Simen Lieungh, konsernsjef i Aker Solutions.Halv milliard

Forretningsområdet Subsea omsatte for nærmere 4 milliarder kroner i andre kvartal.

Driftsresultatet på 507 millioner kroner representerer en vekst på 35 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor, og gir Subsea en driftsmargin på 12,8 prosent.

Opp og ned

Products & Technologies (P&T) omsatte for 3,1 milliarder kroner, med en driftsresultat på 403 millioner kroner og en margin på 13,1 prosent.

Siden markedene for prosess- og konstruksjonstjenester (landbasert virksomhet) har vist seg spesielt utsatt i dagens økonomiske klima, opplevde forretningsområdet Process & Construction (P&C) en kraftig nedgang i andre kvartal.Oveskridelser på rigger

Energy Development & Services (ED&S) leverte lavere enn forventet, først og fremst på grunn av ekstrakostnader knyttet til leveranse av H-6e riggene.

Forretningsområdet sikret seg derimot en sterk ordeinngang i andre kvartal med store, nye kontrakter på Kashagan-feltet og Sakhalin-1 prosjektet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.