LGs toppmodell utmerker seg på design

LM960 er flaggskipet som skal bringe LG på toppen i 2012. Om de greier det vil vi snart få vite.

LGs toppmodell utmerker seg på design
LG LM960: LG satser steinhardt på design. Bilde: LG

LG LM960

Pluss:

  • Sortnivå
  • Justeringsmuligheter
  • 3D-opplevelsen
  • Rimelige briller

Minus:

  • Refleksjoner
  • Halv oppløsning på 3D
  • Dyr

Importør: LG Norden

Pris: 29.995,-

Karakter: Terning 5

LG satser steinhardt på design, noe hele denne pakken bærer preg av.

Den har en ramme rundt panelet som kun er noen millimeter tynn, slik at man føler at bildet går helt ut til kanten av TV-en. Den er faktisk enda litt mindre enn Samsungs toppmodell, ES8000. Foten er gigantisk og krever sin plass på en eventuell TV-benk.

Les tidligere gruppetest: Vi tester svære flatskjermer

Fronten er ikke like speilende som på de tidligere modellene, men den er fortsatt klart med reflekterende enn for eksempel Sony HX855 og Samsung ES8000. Dette er greit å ha i mente.

LM960 er den definitive toppmodellen i TV-satsningen til LG i 2012. Dette er da også den eneste modellen som kommer med det LG kaller Nano-LED.

Det betyr i al enkelhet at de greier å bygge en modell som er like tynn som en modell med kant-LED, men med bak-LED og lokal dimming.

Det blir dessverre færre som satser på bak-LED med lokal dimming, noe som er litt synd, siden dette er den beste måten å bruke LED på.

Fordelene kontra kant-LED er en jevnere belysning og mulighet for å dimme ned områder hvor det skal være sort. Man greier på denne måten å hente frem betydelig høyere kontrast, ikke ulikt den kontrasten man ser på gode plasmaskjermer.

Toppmodellen kjører som i fjor med Cinema 3D, som er en passiv måte å vise 3D på. dette gir enklere og billigere briller, og de er ikke følsomme for lysforholdene  i rommet. Bakdelen er fortsatt at det halverer oppløsningen.

Derfor må man med denne teknikken forvente å sitte litt lengre unna for å unngå å se det som ligner på gode gammeldagse scanninglinjer.

Kalibreringsvennlig

LG var tidlig ute med et samarbeid med ISF.

Derfor er det ingen andre produsenter som har flere modeller med ISF logoen i menyene enn LG. Den kommer selvsagt med flere minner, og den kommer med komplett CMS og 20 punkts hvitbalansejustering.

Det eneste den mangler sammenlignet med VT50 er 10 punkts gammajustering. Her er det ”kun” forhåndsdefinerte gammaverdier som gjelder.

Les også: Stor test av dokkinghøyttalere

Bildekvalitet

Sammenlignet med de andre LED-LCD modellene i denne testen, viser LG seg frem med den beste kontrasten og det dypeste sortnivået. Den greier også et større trykk i bildet uten å vaske ut sortnivået.

Den har også et jevnere baklys enn Samsung, vel åmerke så lenge lokal dimming er aktivert.  Sammenlignet med Sony HX855 virker faktisk Sonyen sortere samtidig som den har litt bedre kontroll på detaljene i det sorte. Det skal også sies at Sony ofrer litt trykk i de lyse områdene for å ha denne kontrollen i de mørke områdene. Derfor er kontrasten betydelig høyere på LM960.

LM960 frembringer en flott dybdefølelse som mest av alt minner en hel del om plasma. Den greier dog ikke det fantastiske sortnivået som vi kjenner fra plasmamodellene i denne testen, men det er rimelig nære.

Faktisk minner også fargegjengivelsen også mye om plasma, så det er hevet over en hver tvil om at dette er en meget god LED-LCD på de fleste områder.

Konklusjon

LG briljerer med et sprekt design og en meget godt spesifisert TV som vil pynte opp enhver stue.

Den legger seg også høyt oppe på bildekvalitet, selv om vi fortsatt mener at plasma har overtaket på ren bildekvalitet.

Les også:

- Som å gå fra sorthvitt til farge-TV

LG lanserer fleksible skjermer 

Nå kan du ta med Altibox på tur

TEST: Nye Apple TV 

Les mer om: