T2

LGs mini-telefon har 4,7 tommers skjerm

Vi tok en titt på LG G2 Mini.

LG forsøker å selge inn at en 4,7-tommer kan kalles en minitelefon. Foto: Marius Valle
LG forsøker å selge inn at en 4,7-tommer kan kalles en minitelefon. Foto: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
26. feb. 2014 - 13:36
Vis mer

Tidligere i uken lanserte LG sin nye G2 Mini, og som navnet antyder er dette en miniatyrutgave av flaggskipet G2. Og som mobilprodusenter flest har de åpenbart et avslappet forhold til mini-begrept.

Her er skjermen nemlig 4,7 tommer stor, og dermed ikke mer enn en halv tomme mindre enn originalens.

Joda den er mindre, men fortsatt ingen miniatyr. Til LGs forsvar skal det sies at skjermen fyller et usedvanlig stort areal på fremsiden, slik at telefonen fremstår som mer kompakt enn 4,7-tommere flest.

Mindre og svakere

Da vi testet Sonys mindre utgave av Xperia Z1 var vi begeistrert for at det eneste de i praksis hadde gjort var å gjøre telefonen mindre. Spesifikasjonene var mer eller mindre uendret. LG har dessverre valgt den mer vanlige praksisen, som innebærer å også barbere spesifikasjonslisten.

Det er synd, for LG G2 var en av de aller beste telefonene som ble lansert i fjor. I stedet får du her en 1,2 GHz firekjerneprosessor, 1 GB arbeidsminne, 8 GB lagringsminne og et 8 megapikslers kamera.

LES OGSÅ: Test av LG G2

Nå er det engang slik at veldig mange av oss er mer opptatt av om telefonen er fin og fungerer bra, enn av detaljene om hva som rører seg på innsiden av telefonene vi kjøper. Så selv om dette ikke er toppmodellmateriale, ser G2 Mini ut til å være en rimelig grei telefon.

Telefonen ligner på G2, og har tast på baksiden slik deres øvrige nyheter har. Foto: Marius Valle
Telefonen ligner på G2, og har tast på baksiden slik deres øvrige nyheter har. Foto: Marius Valle

Android 4.4

Ikke bare fordi den har Android 4.4 og LGs brukervennlige menysystem, men også fordi prisen ligger an til å bli hyggelig. Den skal koste omtrent tusen kroner mindre enn G2, eller omtrent 2500 kroner når den kommer i salg.

Med dette i bakhodet fremstår den med ett som en interessant telefon for den som ikke er ute etter de største og dyreste mobilene.

For å sammenligne med Sony Xperia Z1 Compact er G2 Mini tre millimeter lenger, en millimeter bredere og en hårsbredd tykkere. Imponerende nok når skjermen til G2 Mini er 0,4 tommer større.

Telefonen virker for øvrig godt skrudd sammen, og fremsto som kjapp og fin i bruk da vi prøvde den. Men det er naturlig nok ikke mulig å si så mye om hvordan den fungerer i det daglige etter en prøvetur på noen minutter.

Du kan montere et deksel med hull til skjermen på G2 Mini. Foto: Marius Valle
Du kan montere et deksel med hull til skjermen på G2 Mini. Foto: Marius Valle

Knock code

Som deres nyeste koreanske toppmodell støtter G2 Mini den nye funksjonen Knock code. Dette er en ny måte å sikre telefonen på, uten at du trenger å taste inn en PIN-kode. I stedet banker du et mønster på skjermen, så låser den seg opp.

Det fremstår som en praktisk måte å vekke og låse opp telefonen på, og etter å ha testet dette noen ganger syns vi det fungerer greit. Men vi får se når vi får telefonen inn til test.

Knock code skal for øvrig bli standard på alle LGs telefoner, og LG antyder at funksjonen vil komme også på G2.

Alt i alt virker G2 Mini som en kjekk telefon i midtsegmentet. Den kommer i salg i løpet av andre kvartal.

LES OGSÅ:

HTC vil låne prosessoren din og løse gåter

Norske sensorer for fingeravtrykk er klare for mobilen

Her er vårt førsteinntrykk av Samsung-flaggskipet

Slik er Samsungs nye smartklokker  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.