MOBIL

LG viser MeeGo-telefon

LG deltar på MeeGo-konferanse og har prototyper i kofferten.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. apr. 2011 - 09:37
Vis mer

MeeGo Conference skal gå av stabelen i San Francisco 23. mai, og overraskende nok kommer LG til å stille med prototyper som kjører MeeGo 1.2.

I programmet, gjengitt på Meegoexperts.com, står det at LG skal vise frem sine MeeGo-enheter og hvordan de har opplevd å portere MeeGo 1.2 til flere LG-enheter.

Under sin presentasjon skal de vise frem og demonstrere smarttelefoner og tableter med operativysystemet.

LG-satsing på MeeGo

I forrige uke ble det klart at LG har sluttet seg til en arbeidsgruppe som jobber med å lage den mobiltilpassede utgaven av MeeGo. LG har ikke på noen som helst måte forpliktet seg til ta i bruk MeeGo på sine telefoner, men at de snuser på operativsystemet er uansett interessant.

Nokia har i stor grad trukket seg tilbake fra MeeGo-prosjektet etter at de inngikk et strategisk samarbeid med Microsoft om å bruke Windows Phone på sine telefoner. Nokia skal imidlertid etter planen lansere en MeeGo-telefon i år.

LES OGSÅ: Slik installerer du MeeGo på Nokia N900 »

Åpner for andre aktører

MeeGo er for øvrig støttet av aktører som ZTE og China Mobile. At Nokia i stor grad har trukket seg ut av MeeGo åpner ifølge Valtteri Halla i MeeGo technical steering group for at andre mobilprodusenter kan komme inn, skriver Reuters.

Det er for tidlig å si noe om fremtiden til MeeGo og hvilken rolle LG vil spille i denne. Men den siste utviklingen kan tyde på at MeeGo har fått en partner som kan lage et interessant flaggskip dersom LG ønsker dette.

Kilder: Meegoexperts.com, Mobilebusinessbriefing.com, Reuters.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.