MOBIL

LG signerer Android-deal med Microsoft

Nok en produsent av Android-mobiler inngår patent-avtale med Microsoft.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. jan. 2012 - 12:36

Det sies at Microsoft tjener mer penger på Android enn de gjør på Windows Phone 7. Selv om dette ikke er bekreftet, kan det i alle fall se ut til at det stemmer.

LG har inngått en avtale med Microsoft der de godtar å betale Microsoft for bruk av deres patenter i sine Android-mobiler.

LES OGSÅ: Microsoft hanker inn flere Android-penger

Får penger fra Android-produsenter

Microsoft får penger av en rekke mobilprodusenter når de selger Android-telefoner, da telefonene benytter seg av patenter Microsoft eier. De har ordnet seg slik ved å inngå lisensieringsavtaler med de forskjellige produsentene, og med den siste annonseringer hevder de at over 70 prosent av alle Android-telefoner som selges i USA er dekket av slike avtaler.

Med tanke på at Android er verdens største mobilplattform er det altså rimelig å anta at Googles operativsystem gir klingede mynt i kassa til Microsoft.

Dekker også Chrome OS

Den nye avtaler med LG er en utvidelse av en allerede eksisterende avtale mellom de to selskapene. Avtalen dekker ikke bare enheter som bruker Android, men også enheter med Googles Chrome OS. Detaljene i avtalen er imidlertid ikke offentliggjort, så det fortsatt et åpent spørsmål hvor mye penger Microsoft casher inn på dette.

- Vi er selvsagt fornøyde med at vi kunne komme til en minnelig ordning med Microsoft, som LG har hatt et godt arbeidsforhold til i flere år. Denne avtalen tillater begge selskapene å gå forbi juridiske spørsmål og fortsette med å gjøre det begge selskaper gjør best, som er å utvikle produkter og levere tjenester til fordel for forbrukere, sier LGs talsmann Ken Hong i en uttalse til Android Central.

Fra før av har selskaper som HTC, Samsung og Acer inngått lignende avtaler. Motorola har på sin side nektet å inngå avtale med Microsoft, og ligger nå i søksmål med programvaregiganten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.