MOBIL

LG Optimus True HD LTE til Europa

LGs nye Android-telefon har støtte for 4G-nett og mobil-TV.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. apr. 2012 - 09:31

LG har lansert en europeisk variant av Optimus True HD LTE i Tyskland, Portugal og Sverige. Den nye telefonen har  fått LTE-støtte, og kan dermed brukes i 4G-nett. Det betyr nedlastingshastigheter på 80 Mbps.

Telefonen har dessuten T-DMB, noe som åpner for å bruke den til å ta imot mobil-TV-signaler via MiniTV-sendenettet i Oslo-området.

4,5 tommer

Telefonen har fått en 4,5 tommers IPS LCD-skjerm med oppøsningen 720 x 1280 piksler. Den har fått en tokjerneprosessor på 1,5 GHz, som sitter i en Qualcomm S3-systembrikke. Det er 1 GB arbeidsminne tilgjengelig. 

Internminnet er ikke mer enn 4 GB, og av dette er 2 GB tilgjengelig. Men telefonen støtter minnekort, og det følger med et på 16 GB i esken. Kameraet har åtte megapikslers oppløsning, og det er et 1,3 megapikslers frontkamera.

Ellers har LG Optimus True HD de vanlige teknologiene Wi-fi, 3G og GPS, men også Wi-fi Direct, DLNA og HDMI.

Ingen småkar

Den er ingen småtass, med målene 13,4 x 6,8 x 1,05 cm og 135 gram. Men da får du til gjengjeld en kraftig telefon med mange muligheter.

Operativsystemet er Android 2.3, men vi antar at LG vil komme med en Android 4.0-oppdatering etterhvert.

Vi aner ikke om LG har planer om å selge denne telefonen i Norge, men foreløpig har ikke NetCom åpnet for tale i 4G-nettet. Denne funksjonaliteten skal komme på plass hos operatøren i løpet av året.

OPPDATERT: LG forteller oss at LG Optimus True HD LTE kommer til Norge så snart operatørene er klare for tale i 4G-nettet. Prisen er ikke avgjort, men den vil trolig ligge rundt 5000 kroner.

Kilde: LGblog.deLGnewsroom.co.kr

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.