MOBIL

LG Optimus True HD LTE til Europa

LGs nye Android-telefon har støtte for 4G-nett og mobil-TV.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. apr. 2012 - 09:31

LG har lansert en europeisk variant av Optimus True HD LTE i Tyskland, Portugal og Sverige. Den nye telefonen har  fått LTE-støtte, og kan dermed brukes i 4G-nett. Det betyr nedlastingshastigheter på 80 Mbps.

Telefonen har dessuten T-DMB, noe som åpner for å bruke den til å ta imot mobil-TV-signaler via MiniTV-sendenettet i Oslo-området.

4,5 tommer

Telefonen har fått en 4,5 tommers IPS LCD-skjerm med oppøsningen 720 x 1280 piksler. Den har fått en tokjerneprosessor på 1,5 GHz, som sitter i en Qualcomm S3-systembrikke. Det er 1 GB arbeidsminne tilgjengelig. 

Internminnet er ikke mer enn 4 GB, og av dette er 2 GB tilgjengelig. Men telefonen støtter minnekort, og det følger med et på 16 GB i esken. Kameraet har åtte megapikslers oppløsning, og det er et 1,3 megapikslers frontkamera.

Ellers har LG Optimus True HD de vanlige teknologiene Wi-fi, 3G og GPS, men også Wi-fi Direct, DLNA og HDMI.

Ingen småkar

Den er ingen småtass, med målene 13,4 x 6,8 x 1,05 cm og 135 gram. Men da får du til gjengjeld en kraftig telefon med mange muligheter.

Operativsystemet er Android 2.3, men vi antar at LG vil komme med en Android 4.0-oppdatering etterhvert.

Vi aner ikke om LG har planer om å selge denne telefonen i Norge, men foreløpig har ikke NetCom åpnet for tale i 4G-nettet. Denne funksjonaliteten skal komme på plass hos operatøren i løpet av året.

OPPDATERT: LG forteller oss at LG Optimus True HD LTE kommer til Norge så snart operatørene er klare for tale i 4G-nettet. Prisen er ikke avgjort, men den vil trolig ligge rundt 5000 kroner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Kilde: LGblog.deLGnewsroom.co.kr

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.