MOBIL

LG Optimus Sol er lansert

Optimus Sol har Ultra-AMOLED.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. aug. 2011 - 08:53

Den kanskje minst overraskende lanseringen denne uken er det LG som står for. De har nå, etter både en og to lekkasjer, lansert Optimus Sol E730.

Telefonen er en mellomklassetelefon rent spesifikasjonsmessig, og har Android 2.3 Gingerbread, 1 GHz prosessor og 3,8 tommers skjerm. Det er skjermen som er mest interessant for oss nerder, da LG markedsfører den som en Ultra AMOLED-skjerm.

- En av de beste skjermene

Hva som ligger i "Ultra" er vi ikke sikre på, men pressemeldingen fremhever at fargene skal være gode og at den skal reflektere mindre lys enn vanlige AMOLED-skjermer. De hevder videre at dette skal være en av de beste skjermene på markedet.

Uansett er det prisen som gjør Optimus Sol interessant. Selv om LG har til gode å gi noen spesifikke detaljer skriver de at telefonen blir den billigste mobiltelefonen på markedet med 1 GHz prosessor og AMOLED-skjerm. Og siden Samsung Galaxy S i skrivende stund koster rundt 2500 kroner antar vi at Optimus Sol vil ligge noe under dette.

Strømstyring

Optimus Sol er ellers en tynn sak, med en tykkelse på 9,8 millimeter. Den har også et strømstyringssystem som skal øke batterilevetiden med 20 til 30 prosent, ifølge pressemeldingen. Videre har telefonen et brukergrensesnitt med et mørkt fargetema. Dette skal gi lavere strømforbruk da skjermen ikke viser så mye hvitt.

Kameraet har fem megapikslers oppløsning med autofokus. Telefonen støtter Wi-fi Direct for direkteoverføring av filer via Wi-fi.

Prisen er ikke kjent, men LG Optimus Sol skal komme i salg i midten av september i Europa.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.