MOBIL

LG Optimus Black har verdens lyseste skjerm

LG lanserer en real "først i verden"-mobil med Android.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. jan. 2011 - 08:31

Med ord som "lyseste, klareste og skarpeste skjermen på mobilmarkedet" lanserer LG den nye telefonen Optimus Black. Dette er en Android 2.2-telefon som skal kunne oppgraderes til Android 2.3.

Dette er den samme modellen som har gått under kodenavn LG B »

Fire tommer

Skjermen er fire tommer og benytter NOVA-teknologi, som skal bruke 50 prosent mindre energi enn en LCD-skjerm i innendørsbelysning. Den skal også være mer energieffektiv enn AMOLED-skjermer, og benytte 50 prosent mindre energi på å vise et helt hvitt bilde. Et poeng LG trekker frem er at hvitt er den mest brukte fargen på nettsider.

Dette kombinert med et batteri på 1500 mAh betyr forhåpentligvis at telefonen skal ha svært god levetid.

Lysintensiteten er for øvrig oppgitt til 700 cd/m2, som er mye sammenlignet med iPhone 4 sin skjerm som har 500 cd/m2. Dette betyr ifølge LG at du uproblematisk skal kunne lese skjermen uansett om du er innendørs eller utendørs i sterkt sollys.

Først i verden

Optimus Black er også den første telefonen med Wi-Fi Direct-teknologi. Dette gjør at telefonen kan kommunisere direkte med for eksempel en PC eller en annen mobil over Wi-fi uten å gå omveien innom et aksesspunkt. Tanken er at du blant annet skal kunne overføre filer mye raskere.

Les mer om Wi-Fi Direct »

Telefonen har også verdens første tomegapikslers frontmonterte kamera. Dette vil du imidlertid ikke få full glede av før telefonen er oppgradert til Android 2.3.

Tynn

Optimus Black er 9,2 mm tykk og veier 109 gram. Baksiden er buet slik at den ifølge LG skal føles enda tynnere. 

Brukergrensesnittet har fått en oppgradering. Optimus UI 2.0 skal gjøre det raskere å få tilgang til funksjoner du bruker ofte, og det er mulig å utføre kommandoer ved å løfte telefonen, riste og banke på den for å for eksempel svare på samtaler og starte kameraet.

Mye ukjent

LG har vært sparsomme med informasjon om den nye telefonen, og det er i skrivende stund ikke kjent hva slags prosessor som står i Optimus Black. Det er heller ikke kjent hvor mye minne den har.

Vi antar at telefonen som alle andre Android-telefoner har super-3G, GPS, Bluetooth, minnekortstøtte, utgang for 3,5 mm minijack og ellers det man forventer å finne på en skikkelig smarttelefon.

Optimus Black skal komme i salg i løpet av første halvår. Prisen er ikke kjent.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.