MOBIL

LG Optimus 2X på vei til Europa

LGs tokjerne-monster dukker snart opp i en butikk nær deg.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. des. 2010 - 10:13
Vis mer

På tirsdag ble det kjent at LGs tokjerneprosessor-telefon Optimus 2X lanseres i Asia. Denne telefonen har lenge vært kjent på ryktebørsen, og har gått under navnet LG Star.

Nå er det klart at Optimus 2X kommer til Europa. I en pressemelding skriver selskapet at telefonen skal komme i salg neste måned i Korea. Deretter skal den lanseres i andre land i Asia, og Europa. 

Kommer før våren

Noen spesifikk dato er ikke gitt, og prisen er foreløpig ukjent. Mobili erfarer imidlertid at den skal komme til Norge i første kvartal og koste et sted mellom 4000 og 5000 kroner.

Telefonen kjører Android 2.2 ved lansering, men skal oppdateres til Android 2.3.

Tegra2

Det som gjør Optimus 2X så spesiell er at den har Tegra2-brikkesett med tokjernesprosessor på 1 GHz. I praksis betyr dette at telefonen har to prosessorer. Dette brikkesettet skal ha lavt strømforbruk og være spesielt godt egnet til bilde og lyd.

Les mer om Tegra 2-plattformen her »



Optimus 2X kan for eksempel spille av video i full HD (1080p) via HDMI-utgang. Det skal også være mulig å ta opp video i full HD.

Firetommer

Skjermen til Optimus 2X er fire tommer stor, og har WVGA-oppløsning. Det er 8 GB minne innebygget, og det er mulig å utvide dette med Micro-SD-minnekort.

Batteriet har en kapasitet på 1500 mAh.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.