MOBIL

LG lanserer råsterk Optimus-mobil

LG lanserer plutselig verdens heftigste mobiltelefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. aug. 2012 - 15:26
Vis mer

LG har lansert sitt nye flaggskip med Android. Denne har versert på ryktebørsen en stund, og det viser seg at ryktene har vært presise. Optimus G er navnet, og vi snakker om litt av en kraftkar. 

Under panseret sitter nemlig Qualcomms Snapdragon S4 Pro-systembrikke. Denne har fire Krait-prosessorkjerner på 1,5 GHz hver, og neste generasjon grafikkprosessor av typen Adreno 320.

Prosessoren har såkalt asynkron symmetrisk multiprosessering, som betyr at hver av de fire prosessorkjernene kan jobbe individuelt. Dersom det bare er behov for én kjerne startes bare en opp, og så videre. 

Arbeidsminnet er på hele 2 GB. Dette gjør alt i alt Optimus G til en av de sterkeste mobilene på markedet.

LES OGSÅ: Test av LGs sterkeste til nå, Optimus 4X HD

4,7 tommer

Optimus G har en skjerm på 4,7 tommer med oppløsningen 1280 x 768 piksler. Denne er TrueHD IPS+-variant som har LGs nye tynne berøringskontroller innebygget. Den skal tynnere enn dagens skjermer, noe som gjør det mulig å lage tynnere telefoner.

LG skryter også av batteriet, som har en kapasitet på 2100 mAh. Dette skal tåle å bli ladet 800 ganger før det blir dårlig.

Viser to bilder på samme tid

Telefonen kjører ellers Android 4.0, og har fått en del nye funksjoner. En LG trekker spesielt frem er Dual Screen Dual Play, som gjør det mulig å vise forskjellig bilde på TV-en og mobilskjermen når du har koblet den til TV-en. Dermed kan du for eksempel vise video på TV mens du spiller Angry Birds på telefonen.

Det skorter ikke på teknologisiden sånn generelt. Optimus G har selvsagt GSM og 3G, men også LTE (kalt 4G). Den byr videre på 32 GB innebygget minne, kamera med 13 megapiksler, 1,3 megapikslers kamera i front og ellers Bluetooth Smart Ready, NFC, MHL, DLNA og GPS.

Det er for øvrig utviklet en funksjon som lar deg velge det beste bildet når du tar bilder. Optimus G begynner nemlig å ta bilder før du trykker ned utløsertasten, og lar deg etterpå velge det bildet du syns ser best ut.

Alt sammen er pakket inn i et deksel som måler 132 x 69 x 8,45 millimeter og veier 145 gram.

Kommer til Norge

LG har bekreftet at de skal ta denne telefonen inn til Norge, men kan ikke oppgi noen pris eller lanseringsdato.

Telefonen skal først selges i Japan, og den internasjonale utgaven skal deretter komme i salg i Korea i september. Hvorvidt versjonen som kommer til Europa blir lik gjenstår å se.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.