MOBIL

LG lanserer Optimus 4X HD

LG har lansert sin neste toppmodell - oppfølgeren til Optimus 2X.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. feb. 2012 - 11:27

LG klarer ikke å vente til Mobile World Congress med å lansere sine nye telefoner. De har allerede vist frem den nye 3D-telefonen Optimus 3D Max, og designtelefonene i L-serien. Denne gangen ser det ut som om det er selveste toppmodellen som er sluppet.

Hils på LG Optimus 4X HD - oppfølgeren til fjorårets flaggskip, tokjernetelefonen Optimus 2X. Denne telefonen har svirret på ryktebørsen under navnet Optimus X3 frem til nå.

Tegra 3

Optimus 4X HD har fått Nvidias Tegra 3-systembrikke. Det betyr at den har fire prosessorkjerner som kan kjøre på inntil 1,5 GHz, og en "støttekjerne" som holder liv i telefonen når den er inaktiv. Videre har telefonen 1 GB LPDDR2 arbeidsminne og 16 GB lagringsminne. Skjermen er intet mindre enn 4,7 tommer stor, og har oppløsningen 720 x 1280 piksler. Det er snakk om en LCD-skjerm. 

Til å holde liv i dette har LG funnet frem et batteri med en kapasitet på hele 2150 mAh. Dette er 650 mAh mer enn Optimus 2X hadde.

Tynn

Selve telefonen er 8,9 millimeter tykk - imponerende nok med tanke på den kraftige maskinvaren. Men en skjerm på 4,7 tommer gjør nødvendigvis telefonen både høy og bred, uten at LG har offentliggjort noen mål.

Operativsystemet er som ventet Android 4.0 Ice Cream Sandwich, som er siste utgave. Vi antar at LG også har lagt sitt eget menysystem på toppen av dette.

Utover de nevnte spesifikasjonene har telefonen også MHL-tilkobling. Det vil si at samme pluggen brukes til både TV-utgang, lading og dataoverføring. Den fungerer med vanlig Micro-USB-plugg.

Ellers har Optimus 4X HD et kamera med åtte megapikslers oppløsning og et frontkamera med 1,3 megapiksler.

Kommer neste kvartal

Telefonen skal komme i salg i Europa i løpet av andre kvartal. Det vil si en gang mellom begynnelsen av april og slutten av juni. Prisen er ikke kjent.

Resten av detaljene har LG valgt å spare til sin lansering i Barcelona 27. februar. Vi er selvsagt til stede for å ta og føle på den nye telefonen.

Kilde: LG (oversatt)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.