MOBIL

LG lanserer Optimus 3D og Pad

MWC 2011: LG lanserer 3D-mobil og ny Android 3.0-tablet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. feb. 2011 - 13:01

LG holdt pressekonferanse i Barcelona mandag. Vi var tilstede og fikk se to nye produkter.

LG lanserer nå Optimus 3D - en mobiltelefon med autostereoskopisk skjerm. Det vil si at du ikke trenger 3D-briller for å se 3D-innhold.

De lanserte også den nye Android-tableten Optimus Pad.

Ingen av produktene kommer som noen overraskelse, da de har vært kjent lenge.

Optimus 3D

Optimus 3D blir den første globalt tilgjengelige mobiltelefonen med 3D-skjerm. Skjermen måler 4,3 tommer og har oppløsningen 480 x 800 piksler.

Fra før av har Sharp lansert et lignende produkt i Japan. Det som gjør Optimus 3D spesiell er at den også har stereoskopisk kamera.

Ta opp 3D-video

Det vil si at du kan ta opp video i 3D. Mens du filmer vil skjermen vise 3D-bilde i sanntid, slik at du kan justere 3D-dybde underveis.

LG har også inngått et partnerskap med Youtube. Her kan du laste opp 3D-video til en spesiell 3D-kanal, og se video andre Optimus 3D-brukere har tatt opp.

Det er en del funksjoner her som kun er tilgjengelig på Optimus 3D, men LG ønsket ikke å dele noen detaljer om hva disse er.

Du kan ta opp 3D-video i HD-oppløsningen 720p. Du kan også ta opp video i full HD, 1080p, men ikke i 3D. 

3D Hot key

På siden av telefonen sitter en egen tast som åpner en 3D-meny. Denne gir deg tilgang til alt 3D-innhold og 3D-funksjoner i telefonen, som kamera, video, Youtube og annet. 

Tokjerneprosessor

Telefonen har en tokjerneprosessor og systembrikken TI OMAP4430. Denne har også doble minnebanker og minnekanaler, som gjør at telefonen kan jobbe med flere oppgaver samtidig.

Resultatet er angivelig at telefonen er langt raskere til å laste inn nettsider, kjøre apps og generelt jobber raskere enn konkurrerende modeller. Også de som har tokjerneprosessor, men bare én minnekanal.

Telefonen har til sammen 4 GB RAM (arbeidsminne), og 8 GB lagringsminne.

Telefonen kjører Android 2.3, som er nyeste tilgjengelige versjon for mobiltelefoner. 

Optimus 3D blir tilgjengelig tidligst i mai. Prisen er ikke kjent.

Vi kommer med en nærmere titt på Optimus 3D om kort tid.

Optimus Pad

Samtidig lanserte LG sin nye tablet, Optimus Pad.

Denne har i likhet med Optimus 3D stereoskopisk kamera på baksiden. Men den har ikke autostereoskopisk skjerm, og kan dermed ikke vise 3D-video uten briller.

Optimus Pad har HDMI-utgang slik at du kan koble den til TV-en. Har du en 3D-TV kan du også vise frem 3D-video.

LG mener Optimus Pad løser problemene andre tableter har: Enten er de for små, som Galaxy Tab, eller for store, som iPad.

LG Optimus Tab har en 8,9 tommers skjerm, noe LG gjennom markedsundersøkelser har kommet frem til er den perfekte størrelsen for en tablet.

En av fordelene er at du skal kunne håndtere Pad med én hånd, i motsetning til to hender på iPad. I tillegg skal skjermstørrselsen egne seg bedre til jobb og underholdning enn på sjutommertableter som Galaxy Tab. 

Operativsystemet er Android 3.0. Optimus Pad kommer i salg i april.

Følg med for en nærmere titt på Optimus Pad her på Mobili.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.