MOBIL

LG lanserer Optimus 3D Max

Her er oppfølgeren til LGs berømte 3D-mobil.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. feb. 2012 - 11:05

Etter å ha vist frem sin nye L-serie med pene smarttelefoner i går, har LG brukt natten til å lansere oppfølgeren til Optimus 3D i Korea.

Den nye telefonen skal hete Optimus 3D Cube i Korea og Optimus 3D Max i Europa. Forgjengeren ble lansert under Mobile World Congress for et år siden. Optimus 3D var den første telefonen som hadde både autostereoskopisk skjerm og kamera, noe som vil si at du ser 3D-bilder uten å bruke briller, og at telefonen har to kamera som tar opp 3D-video og -bilder.

LES OGSÅ: Test av LG Optimus 3D

Vi var såpass imponerte at vi utropte LG Optimus 3D til årets mobilinnovasjon på tampen av fjoråret. Og nå er altså oppfølgeren her. 

Tynnere og raskere

Optimus 3D Max har blitt tynnere enn sin forgjenger, som var knapt 11,9 millimeter. Den nye er blitt 9,6 millimeter tykk, noe vi syns er ganske så imponerende med tanke på at telefonen har 3D-skjerm og 3D-kamera.

Prosessoren er også oppgradert, og Optimus 3D Max kommer med tokjerneprosessor på 1,2 GHz. Dog er det samme systembrikke som i forgjengeren; Texas Instruments OMAP4430. Arbeidsminnet er som før 1 GB.

LES OGSÅ: Så sterk er LG Optimus 3D

Optimus 3D Max har også fått NFC, og 3G-hastighetene er oppgradert fra 14,4 Mbps til 21 Mbps nedlasting. 

Mye er som før

Ellers er telefonen ganske likt spesifisert som sin forgjenger. Skjermen er 4,3 tommer stor og har oppløsningen 480 x 800 piksler. Den er dekket av Cornings nye Gorilla Glass 2.

Lagringsminnet er fremdeles 8 GB. Batteriet har omtrent samme kapasitet som før, med 1520 mAh. HDMI-tilkobling via MHL-kontakt er også på plass. Ved hjelp av kommende programvare skal telefonen kunne justere opp oppløsningen på innhold som spilles av over HDMI, slik at du kan få HD-oppløsning på spill og annet som bruker OpenGL-rendring, som for eksempel Google Earth.Telefonens NFC-brikke kan lese LGs såkalte LG Tag+. Dette er et NFC-klistremerke som lar deg for eksempel endre profil ved å sveipe telefonen over det.

Redigerer 3D-video

Kameraene på baksiden har fem megapikslers oppløsning, og kan ta opp video i 1080p. Telefonen er ifølge LG den første som lar deg redigere 3D-video og 3D-bilder rett på telefonen.

I tillegg skal telefonen ha muligheter for å fortelle deg hvor langt unna et objekt er ved å bruke kameraet, og dessuten kunne endre fokus i bilder du har tatt.

Telefonen lanseres med Android 2.3, men den skal oppgraderes til Android 4.0 kort tid etter lansering 

Optimus 3D Max lanseres først hos den koreanske operatøren SK Telecom i mars. Vi får imidlertid ta en nærmere titt på den under Mobile World Congress neste uke, så det er bare å følge med på Mobili.no om du vil vite mer om den kommende telefonen.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.