MOBIL

LG lanserer egen skytjeneste

50 GB gratis til alle som har LG-telefon eller -TV.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. apr. 2012 - 18:00

LG har lansert skytjenesten LG Cloud, som skal konkurrere med alle andre skytjenester der ute, som Dropbox, SkyDrive, iCloud og muligens også en kommende fra Samsung.

I utgangspunktet byr LG Cloud på 5 GB gratis lagring, men alle som har LG-telefon eller -TV får 50 GB gratis det første halve året. Tjenesten åpner i beta 1. mai, og skal først gjøres tilgjengelig i Korea og USA. Den skal lanseres flere steder først over nyttår, så det ser foreløpig ikke ut til at vi får LG Cloud i Norge med det aller første.

Men skytjenester som dette er den nye vinen for tiden. Google lanserte nylig sin egen tjeneste, Microsoft har pusset SkyDrive kraftig opp, og HTC har slått seg sammen med Dropbox.

For mobil, TV og PC

LGs nye tjeneste er i hovedsak rettet mot tre skjermer: Mobiler, PC-er og TV-er. Et av høydepunktene LG trekker frem er at video og bilder tatt med mobilen skal kunne vises på TV-en nesten umiddelbart. Dette, sier LG, fordi innhold ikke lastes ned til enhetene før du kan spille det av, men heller streames direkte.

LES OGSÅ: Slik deler du video fra mobilen

For å få til dette har de tatt i bruk noe de kaller "LG Real-time Streaming Transcoding technology". Det vil si at konvertering av videoformater skjer på tjeneren, og ikke på enhetene. Altså vil du kunne laste opp video fra mobilen, og deretter se den litt som en YouTube-video på TV-en etterpå.

LG håper med dette at deres tilnærming til skytjenester skal skille seg ut fra andre skytjenester, som de beskriver som enten rene lagringsplasser, eller skytjenester for én type innhold. 

Hvor stor plass du får gratis når LG Cloud eventuelt lanseres i Norge, og hvor mye ekstra plass vil koste, skal LG komme tilbake til etterhvert.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.