T2

LG lanserer den bøyde telefonen

Med kurvet og selvreparerende skjerm.

 Står i bro: LGs nye G Flex har kurvet skjerm. Det gjør at den er bedre i baklomma og bedre å snakke i.
Står i bro: LGs nye G Flex har kurvet skjerm. Det gjør at den er bedre i baklomma og bedre å snakke i. Bilde: Stein Jarle Olsen
6. feb. 2014 - 15:54

Det har etter hvert blitt ganske vanskelig å imponere kresne forbrukere med mobiler. Det er jo stort sett de samme egenskapene i alle sammen. Men LG har likevel klart å trekke frem noen innovasjoner med sin nye G Flex.

Dette er nemlig den første telefonen med kurvet skjerm.

Hvordan det slår an i markedet skal vi være forsiktige å spå om, men det er unektelig morsomt å se på, og faktisk veldig baklommevennlig.

For med 6 tommers skjerm tar den plass i lomma og da hjelper det godt å ha litt former.

Men det er også et par andre gode grunner til kurvaturen. Ansiktet vårt er også bøyd og det optimale telefon-«røret» er kurvet som i riktig gamle dager, slik at både mikrofon og høyttaler får kortest mulig avstand til munn og øre. Ikke ulikt Nokias «Banan», som var svært populær for veldig lenge siden. Og dette argumentet holder vann.

Det er bedre å snakke i den kurvede telefonen. Vi synes også at den buede formen gjør den bedre å holde i, spesielt når vi sammenlikner G Flex med andre skjermer i denne størrelsesklassen.

Men en ting er sikkert. Slike megatelefoner trenger svære hender.

LG påstår også at en kurvet skjerm er bedre for å se på film og video med sin buede kinoskjerm, men det er nok smak og behag. Vi kan ikke se den helt store forskjellen.

Les også: Nå kan du plugge iPhonen rett i stikkontakten

Kurveteknologien

Navnet Flex kommer ikke av at telefonen har kurvet skjerm, men at skjermen er fleksibel. Det er faktisk mulig å bøye den litt frem og tilbake selv om LG ikke anbefaler det. Det er glass over skjermen som kan sprekke om man eksperimenterer for mye.

Forklaringen på kurveteknologien er at OLED-skjermen egentlig bare er en polymerfilm og ikke en pakke av forskjellige lag slik som en LCD-skjerm.

Den andre forklaringen er at batteriet, som lages av LG Chemical, er buet og fleksibelt. I tillegg fyller det all tilgjengelig plass og har en kapasitet på hele 3,5 Ah. Det burde borge for lang levetid.

SNIKTITT: Vi tok en sniktitt på nye Get TV

OLED

G Flex er LGs første mobil med OLED-skjerm. Men ikke den samme OLED-teknologien som LG nå fosser frem med på TV-siden. Denne er ikke basert på hvit OLED, men på RGB OLED. Det vil si at pikslene er bygget opp av røde, grønne og blå lysdioder, og ikke hvite med fargefiltre over.

Selvreparerende

Den andre store innovasjonen i G Flex kommer fra materialteknologiene. Får du en ripe i telefonen kan den selvreparere. Men det kommer an på hvordan du har fått ripen.

Kommer ripen av en trykkskade, som ofte oppstår når den ligger i vesker og lommer og hvor den har ublide møter med nøkler og andre dingser, kan den spesielle polymerblandingen i skallet sige tilbake igjen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Er det en skjæreskade hvor material er borte så skjer det selvfølgelig ingen selvreparering.

Les også: Nå skal USB-pluggen byttes ut

Nesten topp spec

Det er ikke noe å si på spesifikasjonene til G Flex. Den har firekjerne 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB RAM og 32 GB lagringsminne. Kameraene er på 13 og 2,1 MP, og det fremstår som standard for tiden i denne klassen.

Vi kjørte en rask test med 3D Mark og Ice Storm Unlimited. I Ice Storm Unlimited-testen havnet telefonen på 16276. Det var ørlite lavere enn Sony Xperia Z1 og med andre ord svært kjapp. Faktisk hadde vi ventet at den ville banke Sony på grunn av at den slapp unna med halvparten av skjermpikslene, men den gang ei.

Vekten er på 177 gram og såpass må man forvente av en så stor telefon.

Les også: Så enkelt lager du din egen mobil

Svær sak: G Flex er en røsslig telefon med en 6 tommer OLED-skjerm. Den buede skjermen gjør den god å holde i men dette er ikke noe for små lanker.
Svær sak: G Flex er en røsslig telefon med en 6 tommer OLED-skjerm. Den buede skjermen gjør den god å holde i men dette er ikke noe for små lanker.

Ikke superoppløsning

Det vi kanskje hadde forventet var en skjerm med Full HD-oppløsning.

G Flex har en oppløsning på 1280 ganger 720, og ikke 1920 ganger 1080 som de fleste andre toppmodeller i Android-leiren har. Men når det er sagt, så kan vi ikke se forskjell.

Det er åpenlyst at oppløsningsracet for lengst har passert det øyet kan oppfatte. Hvis ryktene om at Samsungs S5, som skal lanseres på World Mobile Congress i slutten av februar, er sanne så vil den ha en oppløsning på 2560 ganger 1440. Det varmer kanskje teknologihjerter, men gjør neppe noen forskjell på normale øyne.

Les også: Slik får du maksimalt ut av mobil-batteriet

Knock knock

LGs innovative måte å vekke telefonen på er ikke helt ny. Den har de hatt i både Nexus og G2, men den kommer selvfølgelig også i G Flex.

I stedet for en av/på-knapp, vekker og slukker du telefonen med to bank på skjermen.

Selve av/på-knappen finner vi midt på baksiden under kameraet. Den tjenestegjør også som varsellampe. Over og under knappen vinner vi volumkontrollen. Det betyr at sidene på telefonen er helt knappefrie.

Det vi kunne ønsket oss med en så stor telefon var spor til minnekort. Det har ikke G Flex.

Les også: Verdens største OLED-TV

Bedre multitasking

LG har tatt et hint eller to fra sin koreanske storebror. G Flex har mulighet til å kjøre to apper samtidig i hvert sitt vindu. Dual Window støttes foreløpig av et begrenset antall apper, men LG jobber for å øke antallet.

Vil vokse

LG er langt fra tilfreds med posisjonen i markedet. De har som mål om å bli en av de tre største i Norden på Android. Et mål som altså ikke inkluderer Apple. Det er de faktisk i Danmark og Sverige, men de henger etter her på berget og i Finland.

LG har jo hatt gleden av å være i varmen hos Google og få selge referansemodellene Nexus, i tillegg til at G2 som de introduserte i fjor høst virkelig imponerte med sin 5,2 tommers skjerm.

Det har gjort at selskapet globalt har vokst 82 prosent på smarttelefoner i fjor og er nå nummer tre i verdensmarkedet nå. I fjerde kvartal solgte de 13 millioner smarttelefoner.

Dyr

G Flex blir ikke noen billig telefon. Den vil koste 6499 kroner, så LG vil ha betalt for innovasjonene.

Går det som LG lover er den i salg i Norge fra midten av februar.

Les også:

5G-nettet skal bli flere hundre ganger raskere enn 4G

Slik skal Pirate Bay gjøre det umulig å blokkere nettsider

Her er operativsystemene som skal utfordre Android

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.