MOBIL

LG lanserer billig og sprek Android 4.0-mobil

LG Optimus L9 forsøker å overvinne deg med design, spesifikasjoner og pris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. sep. 2012 - 13:29

LG har lansert sin nye Optimus L9 P760, og nøkkelingrediensene denne gangen er fokus på design, maskinkraft og pris. Telefonen er for all del ikke ny - den ble først vist frem for en uke siden, men har nå fått pris og dato i Norge.

L9 har fått samme designuttrykk som resten av Optimus L-serien (som vi til nå har omtalt som lekre telefoner), en skjerm på 4,7 tommer, tokjerneprosessor og en pris på 2500 kroner. Den kjører også Android 4.0, og har LGs menysystem som vi også liker godt.

Telefonen skal komme i salg i Norge i slutten av måneden.

Oversetter tekst

LG Optimus L9 kommer med en del nye programvarefunksjoner. Telefonen har en funksjon kalt QTranslator, som lar deg oversette tekst i sanntid, og en OCR-funksjon som lar deg bruke kameraet til å oversette tekst mellom språk ved å ta bilder av dokumenter.

Telefonen har også et tastaur LG kaller My Style, som kan tilpasses slik at det passer bedre for deg som skriver med én hånd enten det er høyre eller venstre.

Tokjerneprosessor

Under panseret finner vi en Texas Instruments OMAP 4430. Denne systembrikken har en tokjernet Cortex-A9-prosessor på 1 GHz og grafikkprosessoren PowerVR SGX540. Dermed er det snakk om langt sprekere maskinvare her enn på Optimus L7, som slet med å holde følge når belastningen tok seg opp.

Arbeidsminnet er for øvrig på 1 GB, og lagringsminnet på 4 GB. Det er også støtte for minnekort. Du får ellers de vanlige funksjonene som GPS og Wi-fi, og dessuten NFC.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om NFC

Selv om skjermen er stor er ikke oppløsningen spesielt voldsom. Her er det en LCD-skjerm med 480 x 854 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 209 PPI.

Kameraet har 5 megapikslers oppløsning, og på fremsiden sitter et kamera med 0,3 megapiksler.

Ellers har LG fått plass til et batteri med en kapasitet på 2150 mAh. Telefonen er 9,1 millimeter tykk og veier 125 gram.

Vi kommer med en test av Optimus L9 så snart vi får fingrene i et eksemplar.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.