MOBIL

LG har lansert Prada-mobilen

Prada 3.0 er designet at motehuset og bygget av LG.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. des. 2011 - 07:45
Vis mer

LG har lansert Prada 3.0, som er deres tredje Prada-telefon så langt. Telefonen, som altså er laget i samarbeid med designerne til Prada, er en Android-telefon med sprek maskinvare.

LG Prada 3.0 har en skjerm på 4,3 tommer, og det er LGs Nova Plus-skjerm som er tatt i bruk. Denne skal være spesielt lys og bruke mindre strøm enn andre skjermer. Oppløsningen er 480 x 800 piksler. Skjermtypen har vi tidligere sett i LG Optimus Black, men Nova Plus skal være enda lysere enn denne.Foto: Klaus Børringbo

Godt utstyrt

Det er Texas Instruments som leverer systembrikken til Prada 3.0. Det er snakk om en OMAP4430, som er samme brikke som står i LG Optimus 3D.

Den har også Intels XMM6260-brikke for datatilkoblinger. Det gjør at telefonen støtter HSDPA med nedlasting på inntil 21 Mbps.

Det innebygde lagringsminnet er 8 GB, men det er også støtter for Micro-SD-minnekort om dette skulle bli smått. Ellers er det både NFC, Bluetooth 3.0 og Wi-fi på plass. Telefonen har også Wi-fi Direct, som gjør det mulig å sende filer direkte til andre enheter over Wi-fi.

Det er støtte for såkalt HD-voice, som Telenor nylig implementerte støtte for i sitt nett. Dette gir deg bedre lydkvalitet under samtaler.

Alle sensorer er på plass, inkludert gyroskop og bevegelsessensor. 

Kameraet har åtte megapikslers oppløsning, fotolys og autofokus. Det kan ta opp video i full HD (1080p). Frontkameraet har 1,3 megapiksler. 

Telefonen har FM-radio. Den har støtte for populære videokodeker, som DivX, Xvid og MPEG-4.Foto: Klaus Børringbo

Tilpassede menyer

Prada 3.0 kjører Android 2.3.7, så det er altså snakk om Gingerbread. LG har fortalt oss at den skal komme med Ice Cream Sandwich på et senere tidspunkt. Brukergrensesnittet som ligger over Android er i alle fall tungt modifisert av Prada.

Det som er interessant her er at alle ikonene i hovedmenyen har fått en helt egen design. Dersom du installerer egne apper vil det altså bli rot i systemet, ikke sant? Feil. LG har faktisk laget en app som gjør om et hvilket som helst ikon slik at det passer til stilen. Ikke verst.

Telefonen er 8,5 millimeter tykk, så noen tjukkas er dette ikke. Batteriet har en overraskende lav kapasitet på 1540 mAh.

Utover dette lanseres det en rekke tilbehør til telefonen, inkludert en dokkstasjon og en bæreveske.

LG forteller oss at telefonen vil koste omtrent 5000 kroner når den kommer i salg. Det skjer trolig i månedsskiftet januar/februar.

Kilde: Bestboyz.de, pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.