MOBIL

LG gjør 2D-spill til 3D

LG har laget programvare som gjør mobilspill i 2D om til 3D.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. aug. 2011 - 18:03

LG har lansert programvare som kan gjøre et hvilket som helst mobilspill som bruker OpenGL-grafikk. Dette skal gi deg større spillutvalg på LG Optimus 3D.

Programmet heter 3D Game Converter, og kan etter du har installert det konvertere spill med 3D-grafikk til stereoskopiske bilder du ser på skjermen. Det vil imidlertid kun fungere på spill i landskapsmodus.

Det er mulig å skru av og på 3D-effekten etter ønske. Spillene åpner du gjennom LGs programvare. Denne har optimaliserte innstillinger for rundt 50 spill, noe som vil si at LG har finjustert visning av dybde i akkurat disse spillene. Om slike innstillinger finnes prøver telefonen en stadardinnstilling som du også kan justere etter ønske.

Ligger til rette

Denne teknologien fungerer enkelt sagt ved at programvaren viser bilder fra spillet i to forskjellige vinkler. Dette er mulig siden OpenGL allerede har informasjonen som trengs for å lage 3D-bilder av grafikken.

Tanken er for øvrig ikke ny. Dette har vært gjort på PC i åresvis. Med riktig utstyr kunne du få 3D-bilder ut av spill som Unreal og Half Life allerede før årtusenskiftet.

LGs programvare skal kjøre på LG Optimus 3D, og vil ifølge pressemeldingen rulles ut i oktober i forbindelse med den første store oppdateringen av telefonen.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.