DOKTORGRADER

Levetid for bygningsmaterialer

Avhandlingen dreier seg om levetid for sementbaserte materialer eksponert i bygningers klimaskjerm.

Arbeidet gir grunnlag for pålitelige miljø- og totaløkonomiske optimaliseringer ved at levetiden til bygningsmaterialer fastlegges kvantitativt og vedlikeholdsbehovet estimeres på planleggingsstadiet.

Robertsen har identifisert faktorer som påvirker levetiden under prosjektering, bygging og i driftsfasen, og har satt dem inn i en helhetlig levetidsmodell. En detaljert, systematisk anvisning for levetidsprosjektering er formulert. I avhandlingen er tilstandsanalyser, restlevetidsberegninger og vedlikehold presentert som verktøy til å styre bygningsdelers ytelsesnivå og dermed levetid.

Avhandlingen har tittelen Service life design, construction and maintenance management of cementitious materials in building envelope (Levetidsbasert prosjektering, bygging og vedlikehold med vekt på sementbaserte bygningsmaterialer i bygningers klimaskjerm).

Arbeidet er utført ved institutt for bygg- og anleggsteknikk, NTNU med professor Per Jostein Hovde som hovedveileder og professor Ole-Gunnar Søgnen, Sivilingeniørutdanningen i Narvik, som medveileder.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.