KRAFT

Leverer to søknader

FORTSETTER: - NORD.LINK og NorGer går siden om side, hånd i hånd, sier kommunikasjonsdirektør i Statnett, Tor Inge Akselsen til Teknisk Ukeblad.
FORTSETTER: - NORD.LINK og NorGer går siden om side, hånd i hånd, sier kommunikasjonsdirektør i Statnett, Tor Inge Akselsen til Teknisk Ukeblad. Bilde: Trond Isaksen/Statnett
Mona Sprenger
9. sep. 2010 - 13:21
Vis mer

– NORD.LINK og NorGer går siden om side, hånd i hånd, sier kommunikasjonsdirektør i Statnett, Tor Inge Akselsen til Teknisk Ukeblad.

Statnett har lenge planlagt en undersjøisk kabel til Tyskland, NORD.LINK. Samtidig de norske energiselskapene Agder Energi og Lyse og det sveitsiske selskapet EGL jobbet med ett lignende prosjekt, NorGer. Kabelen skal gå fra Flekkefjord til Wilhelmshaven i Tyskland.

Felles løsning

I juni kom Statnett inn på eiersiden i NorGer med 50 prosent. Statnett overtar 50 prosent av NorGer Dette gjorde at NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) ba de to prosjektene om å komme opp med en revidert felles løsning.

– NorGer KS har i dag sendt inn en revidert konsesjonssøknad til NVE, for den planlagte likestrømsforbindelsen mellom Norge og Tyskland, sier prosjektleder for NorGer, Tommy Løvstad i en pressemelding.

– Modne parallelt

Men det holder ikke for Statnett, som også har sendt inne en ny søknad for NORD.LINK.

– NORD.LINK og NorGer er to ulike modeller. Mens NORD.LINK er en ren sentralnettsforbindelse, har NorGer en annen finansiering. Vi ønsker å modne de to prosjektene parallelt. Tiden vil vise hvilken løsning som lar seg raskest mulig etablere, sier Akselsen, som understreker at det avhenger av myndighetenes behandling. Både i Tyskland og i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.