OLJE OG GASS

Leverer mobile IT-løsninger offshore

Finn Halvorsen
21. feb. 2007 - 07:30

Fakta om Captura

  • Nordens største på mobile IT-løsninger.
  • Vel 110 ansatte
  • Fisjonert ut fra PSI Group og børsnotert i desember 2005

Fakta om CHC

  • Hovedkontor i Canada
  • Representert i 34 land
  • 64 helikopterbaser med ca 300 helikoptre
  • ca. 3.400 ansatte og opererer
  • Årlig omsetning på ca. 6 milliarder kroner
  • På kundelisten: BP, Statoil, Norsk Hydro, TotalFinaElf, MobilExxon, Unocal, Chevron m.fl.


- Norge har en naturlig nærhet til offshoreindustrien og som et norsk selskap ønsker Captura å delta i denne verdiskapningen. Vi ser at våre standardiserte løsninger passer godt inn i bransjens ønske om å oppnå mobile effektivitetsfordeler ved at datafangsten gjøres der dataene oppstår - nemlig ute i feltet, sier Jan Hansen, konsernsjef i Captura.

Omfattende global avtale

CHC Helicopter Corporation er et av verdens største selskaper innen helikoptertjenester en årlig omsetning på om lag 6 milliarder kroner. Hoveddelen av CHCs inntekter kommer fra offshoreindustrien.

Avtalen omfatter samtlige enheter i selskapet. Potensialet er betydelig for Captura. Avtalens anslåtte verdi innen ett til tre år forventes å være på om lag 20 millioner kroner.

- CHC følger en meget aggressiv vekststrategi. Det kan medføre at avtaleverdien også kan øke på sikt, sier Hansen.

Avtalen omfatter ulike mobile løsninger for samtlige lagerprosesser ved CHCs vedlikeholdsverksteder og sentrale distribusjonsanlegg. Captura har allerede implementert mobile løsninger for CHC i Stavanger og Amsterdam med gode resultater. Dette har ført til at samarbeidet nå utvides til alle land hvor CHC-konsernet opererer, det vil si 34 land verden over.

Strekkodeløsning

Systemleveransen inneholder strekkodestøtte og merking av komponenter og reservedeler i godsmottak, håndholdt datasystem for varemottak, varetelling, lagerflyttinger og plukking av deler til arbeids- og rekvisisjonsordre. Systemet håndterer flyindustriens sporbarhetskrav på batch- og serienummernivå.

- Strekkodehåndtering og automatisk datafangst gir CHC en raskere tilbakerapportering, bedre kvalitet på innrapporterte data og mer effektiv administrasjon. Alle lagerplasser og deler er merket med strekkode-etiketter, slik at mekanikere og lagerpersonell skal kunne benytte automatisk avlesning. Mobilterminalene styrer også lagerautomater, paternosterverk og andre typer av automatlager, sier Hansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.