IKT

Leverer bredbånd til forskning

3. juli 2001 - 06:35

Via EuroRings, KPNQwests pan-europeiske fibernettverk skal KPNQwest levere transatlantisk kapasitet på 2,5 Gbit/s til USA via IP transit forbindelse og Managed Broadband Service (dedikert båndbredde).

Avtalen gir Nordunet tilgang til USAs forskningsnettverk, samt internettilgang og aksess til Startap, samtrafikk punktet for forskningsnettverk.

– Nordunet valgte KPNQwest etter å ha vurdert kvaliteten på vårt fiberoptiske nettverk, uttaler administrerende direktør Jack McMaster hos KPNQwest N.V i en pressemelding.

– Vi valgte KPNQwest fordi de i tillegg til å være konkurransedyktige på pris, også har den beste kvaliteten på sine tjenester, uttaler Peter Villemoes i Nordunet i den samme pressemeldingen.

KPNQwest markerte i slutten av mai at selskapet er knyttet til Europas kraftigste fiberoptiske bredbåndsnettverk, EuroRings. KPNQwests nordiske ring består av 4000 km kabel. Det kostet nesten 13 milliarder kroner å bygge EuroRings. Den sjette og nest siste ringen ble tilkoblet forrige uke, og kobler sammen Sør- og Øst-Europa med tilsammen 13 byer via 6 land. Nettverket har en kapasitet på nesten 100 Tbit/s.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.