BYGG

Leverer adressesystem i Abu Dhabi

Joachim Seehusen
25. juni 2008 - 12:33

Norplan signerer en kontrakt om å utvikle et helt nytt adressesystem i Abu Dhabi i De Forente Arabiske Emirater.

Kontrakten løper over tre år og Norplan har gjenåpnet et kontor i byen.

Ikke i bruk

– Vi fikk brev om at vi hadde vunnet kontrakten allerede i mai, forteller divisjonsleder Hanne Bertnes Norli hos Norplan. Norplan er et samarbeid mellom Asplan Viak og Multiconsult om utenlandske satsinger.

Adressesystemet i Abu Dhabi er i dag nærmest ute av kontroll, og det er meget vanskelig å finne frem i byen. De korrekte adressene blir i liten grad benyttet, man gir heller en beskrivelse av beliggenhet i forhold til mer eller mindre kjente landemerker, forretninger eller lignende. – Men så hender det rett som det er at forretningen ikke er der lenger, og da blir det vanskelig, sier Norli.

Koble til registre

– Utfordringen nå blir å finne hva som må gjøres. Vi ser på styrker og svakheter i forskjellige systemer, også i andre emirater der det er gjort tilsvarende endringer nylig.

Norplan må også vurdere hvordan et nytt adressesystem kan kobles opp mot eiendomsregistre, postens databaser og ikke minst mot alle brukerne.

– Denne kreative fasen vil vi jobbe med frem mot oktober, deretter blir det implementering og oppfølging de neste to årene, sier Norli.

Nummersystem

Med i kontrakten er også nytt skiltdesign for gateskiltene som må skiftes i hele byen.

Men før det kommer så langt må Norplan bestemme seg for de grunnleggende prinsippene.

– Et nummersystem kan være logisk, vi vurderer også å bruke tematiserte gatenavn der navnet også gir informasjon om hvor i byen adressen er, sier Norli.

Konkurranse

Konkurransen om oppdrag i emiratene er tøff, alle de store internasjonale firmaene er etablert i denne regionen, som opplever en eventyrlig vekst.

– Men vi får nå igjen for langsiktig tenkning, Norplan har vært 30 år i området og vi har også tidligere hatt kontor der nede. Vi har et godt forhold til byens myndigheter, sier Norli.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.