OLJE OG GASS

Leverandørene samler seg

Offshoreleverandørene ser behov for å organisere seg, etter at de blant annet mener de må påta seg mer og mer ansvar for mindre kontrakter.
Offshoreleverandørene ser behov for å organisere seg, etter at de blant annet mener de må påta seg mer og mer ansvar for mindre kontrakter. Bilde: Øyvind Hagen, Statoil
21. apr. 2010 - 14:41

For å sikre leverandørers interesser i et marked der kravene fra oppdragsgiverne blir strengere, stiftes Produktleverandørenes forbund.

Endret klima

Det er selskapet Navigator Consult som har tatt initiativ til forbundet. 240 selskaper er invitert til et informasjonsmøte i Stavanger 28. april, skriver Offshore.no.

– Det er blitt en endring i samarbeidsklimaet. Vi ser at kontraktene tolkes mer bokstavelig enn det vi er vant til. Mange små selskaper tør eller klarer ikke ta opp kampen mot de store, noe som igjen fører til at de indirekte tvinges inn i kontrakter der de sitter med altfor stort ansvar dersom noe går galt, sier daglig leder Hans M. Kristiansen i Navigator Consult.

Flere feil

Han viser til en sak som inntraff i fjor da grossister i flere land videresolgte rør med produksjonsfeil fra en italiensk leverandør, og der rørene blant annet er brukt ved 18 installasjoner i norsk oljeindustri.

Det er fortsatt uvisst hvem som blir sittende igjen med ansvaret i saken. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.