NETTARKIV

Lever godt på andres produkter

KOMBI: Denne maskinen med både stanseverktøy og laserskjæring har automatisk mating. Produksjonen går i to skift. I prinsippet kan maskinen kjøres ubemannet natten gjennom.
KOMBI: Denne maskinen med både stanseverktøy og laserskjæring har automatisk mating. Produksjonen går i to skift. I prinsippet kan maskinen kjøres ubemannet natten gjennom.Bilde: Anders J. Steensen

Moss: I 2006 kjøpte det svenske selskapet Partnertech Th. Kristiansen AS, som var en tynnplatebedrift, i Moss. I 2007 kjøpte de opp design- og utviklingsbedriften Labyrint Development i Fredrikstad og flyttet den til Moss. Dermed er tynnplatebedriften som drev med leieproduksjon, supplert med en utviklingsbedrift og kan tilby komplette tjenester innen produktutvikling og produksjon.

– Gjennom konsernet Partnertech kan vi levere komplette produkter med elektronikk, sier utviklingssjef Johan Horsrud.

Lager prototyper

I dag disponerer Partnertech 19 000 kvadratmeter produksjons- og lagerlokaler fordelt på fire forskjellige bygninger i Solgård Skog industriområde like ved E-6 i Moss.

– Vi har hatt en sterk vekst, og har i dag rundt 25 personer knyttet til produktutvikling her i Moss både innen mekaniske fag, elektronikk, programvare og prototyper innen mekanikk og tynnplater, forteller Horsrud.

Partnertechs avdeling i Moss er kundesenter for Norge og har i dag ansvaret for alle norske kunder selv om noen produkter skulle bli produsert ved Partnertechs anlegg i Sverige, Finland, Polen, Storbritannia, USA eller Kina. Totalt omsetter hele gruppen for 2,6 milliarder svenske kroner.Kjente kunder

– Vi bidrar ofte tidlig i produktutviklingsprosessen i nært samarbeid med oppdragsgiver. 70 til 80 prosent av produktets kostnader blir ofte bestemt i den første delen av utviklingsfasen. Jo tidligere vi kommer inn, desto mer er det å spare for våre oppdragsgivere, forteller Horsrud.

Skal produktet over i serieproduksjon, går det til produksjonsavdelingen. Den har høy grad av automatisering, med roboter og automater for stansing, bøying og sveising av plater.

– Etter at vi har satt sammen chassiser, går det hele over til montasje hvor elektriske komponenter og elektronikk monteres, forteller Horsrud.

Blant produktene som rulles ut fra montasjeavdelingen i Moss, finner vi Tomras flaskepantautomater, Vensafe automater for sigaretter, barberblader etc. samt Tandberg videokonferanseutstyr.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.