IT

- Lettvinte løsninger fra departementet

Torgeir Waterhouse, prosjektleder i IKT-Norge. Fildeling. Internett. IT-bransjen. Nettleverandører.
Torgeir Waterhouse, prosjektleder i IKT-Norge. Fildeling. Internett. IT-bransjen. Nettleverandører. Bilde: Knut Falch / Forbrukerrådet
Dag Yngve Dahle
20. aug. 2008 - 12:01

Wegard Harsvik, statssekretær i Kultur- og kirkedepartementet, sa nylig til TU.no at det beste er at nettleverandørene og fildelerne kommer fram til løsninger

Forenklet

Dette reagerer Waterhouse på.

– Dette blir altfor enkelt. Det virker som departementet her ønsker en lettvint løsning på en kompleks problemstilling. Det ser ut som statssekretæren ikke ser kompleksiteten i fildelingsproblematikken. Det vitner om et snevert syn på hvem som er de involverte partene, sier Waterhouse, som er prosjektleder i IKT-Norge.

Han er ikke i tvil:

– Signalet er at det ikke er så nøye hvordan saken løses, bare den løses. Hvis ikke myndighetene skal være involvert, er det i praksis å tildele nettleverandørene politirollen, sier han.

Tilliten brytes

IKT-Norge er motstandere av at nettleverandørene skal ha en slik politirolle overfor egne kunder.

Waterhouse mener det hele er basert på tillit og nettets nøytralitet.

– Internett fungerer fordi brukerne har tillit til at de som leverer kablene, ikke blander seg inn i kommunikasjonen over nettet. Nettets idé er at brukerne har kontroll på kommunikasjonen. Det blir som at Posten skal ha ansvaret for å komme fram til løsninger slik at de som sender pakker, ikke sender noe ulovlig, sier Waterhouse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.