NYHETER

Lettere adkomst til Oslo sentrum      

For nesten to år siden ble senketunnelen under Bjørvika i Oslo tatt i bruk, men prosjektet er på langt nær avsluttet. To nye ramper ble åpnet 3. juli. De gjør det mye lettere å komme til og fra vestgående løp.

Disse rampene er etterlengtet. De gjør det mye lettere å komme mellom Operatunnelen og sentrale bydeler i Oslo. (Foto: Anders Haakonsen)
Disse rampene er etterlengtet. De gjør det mye lettere å komme mellom Operatunnelen og sentrale bydeler i Oslo. (Foto: Anders Haakonsen)
4. juli 2012 - 08:15

Rampene ligger like ved Havnelageret. Her lå tidligere det vestre endepunktet for Festningstunnelen. I dette området er det nå etablert på- og avrampe til og fra vestgående løp i Operatunnelen.

Før de nye rampene ble åpnet, måtte bilistene ut på lange omkjøringsveger for å komme ut og inn av det vestgående løpet. Årsaken til at rampene ble ferdig så sent, er at arbeidet med dem ikke kunne komme i gang før Operatunnelen ble åpnet, fordi Festningstunnelens trasé lå i vegen.

Både på- og avrampen er 200 meter lange. På en del av strekningen har de felles trasé. 40 000 kbm er fjernet for å gi plass for dem.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

NCC har hatt hovedentreprisen på entreprisen ved Havnelageret. De totale omkostningene for denne delen av Bjørvikaprosjektet kommer på 3/4 milliard kroner. Den omfatter ramper i begge retninger til og fra begge løpene, pluss 60 meter av tunnelen under Bjørvika og omlegging av 70 meter av Festningstunnelen. Den siste jobben var krevende. Festningstunnelen måtte senkes for å tilpasses senketunnelen.

Prosjektet omfatter også omlegging av gatenettet ved Havnelageret og grøntanlegg. Gatenettet blir ferdig i september. Grøntanlegget tas våren neste år.

 

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.