BYGG

Leter på ny etter Norges kaldeste hus

Ingrid og Fredrik Aunegård fikk i fjor 200.000 kroner av Enova til etterisolering, tetting og utskifting av vinduer. De vant konkurransen om å ha Norges kaldeste bolig.
Ingrid og Fredrik Aunegård fikk i fjor 200.000 kroner av Enova til etterisolering, tetting og utskifting av vinduer. De vant konkurransen om å ha Norges kaldeste bolig. Bilde: Torgrim Rath Olsen
Stein Jarle Olsen
8. mars 2011 - 09:39

Enova kjørte i fjor en kampanje hvor de lette etter Norges kaldeste bolig.

Den fant de i Tromsø, og ekteparet Ingrid og Fredrik Aunegård fikk i mai overrakt en sjekk på 200.000 kroner til etterisolering og nye vinduer.

Les saken: De bor i Norges kaldeste hus

Større premie

Nå kjører Enova i gang en ny kampanje, og premien er i år økt til 250.000 kroner.

– Vi ønsker at konkurransen skal skape oppmerksomhet og engasjement rundt temaet rehabilitering av eldre boliger. Vinneren får utført etterisolering, tetting og utskifting av vinduer, samt installert et balansert ventilasjonsanlegg med høyeffektiv varmegjenvinner i boligen for inntil 250.000 kroner, sier seniorrådgiver Roar Hugnes, prosjektansvarlig for Enova Anbefaler, i en pressemelding.

I år skal det dessuten deles ut ni andreplasser, hvor premien er et sentralstyrt varmestyringssystem til 10.000 kroner.

Jakten vil pågå frem til 25. april, og vinnerne offentliggjøres i uke 18.

Historier

Juryen består av Roar Hugnes, markedskoordinator Astri Eide i H-Produkter AS, markedssjef Willy Flermoen i NORDEK AS, daglig leder Guro Hauge i Lavenergiprogrammet og marketingsjef Torkel Wæringsaasen i AS Rockwool.

– Vi vil oppfordre det norske folk til å sende inn tips om hvem som bor i landets kaldeste bolig. I denne forbindelse leter vi etter den gode historien og søknader hvor en har glimtet i øyet. Vi har en godt kvalifisert jury med representanter fra byggebransjen, men de fem kandidatene med flest stemmer fra det norske folk, vil automatisk bli vurdert av juryen, sier Hugnes.

Du kan delta i konkurransen på enova.no .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.