MOTOR

Leter etter ulykkesårsak

Det var et slikt McDonnell Douglas MD-82-fly fra det thailandske lavprisselskapet One-Two-Go som krasjet og tok fyr her på flyplassen i Phuket søndag.
Det var et slikt McDonnell Douglas MD-82-fly fra det thailandske lavprisselskapet One-Two-Go som krasjet og tok fyr her på flyplassen i Phuket søndag. Bilde: Wikimedia Commons
Mona Strande
17. sep. 2007 - 11:03

Både ferdskriveren og taleopptakeren til flyet som skled av rullebanen og tok fyr i Phuket i Thailand søndag er funnet.

Vind og regn

Flyet – et McDonnell Douglas MD-82 fra det fire år gamle lavprisselskapet One-Two-Go – kom fra Bangkok, og så langt er nærmere 90 av de 130 personene om bord bekreftet døde.

Det var sterk vind og regn på rullebanen da ulykken skjedde, og det blir spekulert i om været kan ha vært årsaken til ulykken. De svarte boksene skal sendes til analyse i USA, og det antas at det vil ta noen uker før ulykkesårsaken er klar.

Ville avbryte

Ifølge BBC skal overlevende fra ulykken ha sagt at piloten, som er blant de omkomne, skal ha sirklet rundt flyplassen i håp om at været skulle lette før han satte flyet ned på bakken.

Han skal ha spurt om å få avbryte landingen rett før ulykken, noe kontrolltårnet tillot. Men istedenfor å lette igjen, smalt flyet ned på rullebanen – og flykroppen brakk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.