IKT

Leser strømmen via radio

23. okt. 2001 - 09:55

En leveringsavtale er nå underskrevet av Wireless Reading Systems AS (WRS) og Østfold Energi Nett AS. Selskapene har arbeidet med avtalen siden i sommer. Leveransen vil i første fase omfatte et utvalgt forsyningsområde, hvor både industri og private husholdninger inngår.

Forberedelsene er allerede i gang, og nettet skal være i drift sommeren 2002.

Effektivisering

Avtalen er en viktig milepæl for WRS når det gjelder kommersialisering av fremtidens løsning for måle- og sensortjenester til energisektoren både nasjonalt og internasjonalt. Tilsvarende bidrar avtalen til Østfold Energi Netts bestrebelser på å optimalisere arbeidet med å samle inn og håndtere måledata fra sine kunder.

Mange er spent på hvilke nye tilleggstjenester teknologien kan gi. Løsningen er basert på radiokommunikasjon integrert med Østfold Energi Netts interne kundeinformasjonssystem. Dette skal gjøre det mulig for Østfold Energi Nett å forenkle eksisterende rutiner. I tillegg vil løsningen gi større fleksibilitet i forhold til fremtidige krav fra myndighetenes side hva gjelder antall avlesinger og forbruksstyring.

Godt mottatt

WRS lanserte sin løsning for automatisk målerdatainnsamling første gang i august i forbindelse med generalforsamlingen i Energiforsyningens Lederforening, dernest ved fagmessen Everk 2001 på Hamar.

Selskapet er møtt med stor interesse både i Norge og internasjonalt. Spesielt pekes det på flerfunksjonell teknologi som innbyr til et stort spekter av fremtidige tjenester, samt de lave investerings- og driftskostnader sett i forhold til dagens løsninger på markedet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.