ARKIVNYHETER

Lemminkainen trekker seg ut av vedlikeholdsmarkedet

Lemminkaninen har i år ikke lagt inn anbud på noen av vegdlikeholdskontraktene som Statens vegvesen er lagt ut. Usikkerheten er for stor, mener de.
Lemminkaninen har i år ikke lagt inn anbud på noen av vegdlikeholdskontraktene som Statens vegvesen er lagt ut. Usikkerheten er for stor, mener de.
Thor SøndenaaThor SøndenaaThor Søndenaa
1. mars 2007 - 15:02

Fristen for å levere inn årets anbud til Statens Vegvesen kontrakter for neste fireåreperiode er akkurat gått ut– og i år er det totalt 19 kontraktsområder som er lagt ut for tilbud. Men Lemminkainen er ikke å finne på lista over interessenter.

- Vi har ikke lagt inn et eneste anbud på disse 19 kontraktene, forteller fagansvarlig for vegdrift i Lämminkainen, Rune Tjade, til Våre Veger. Han begrunner dette med at det er for stor risiko knyttet til kontraktene. Samtidig presiserer han på bakgrunn av meldinger i media at firmaet selvfølgelig vil stå ved inngåtte avtaler.Vegvesenet endrer kontraktene

I Vegdirektoratet arbeider man kontinuerlig med å forbedre kontraktene, kommenterer leder for veg- og fergeseksjonen, Tor-Sverre Thomassen.

- I framtidige kontrakter ønsker vi å legge inn mer spesifikke krav til kvalitetsplaner hos kontraktøren slik at vi er sikre på at det finnes systemer som kan fange opp avvik.

Videre ønsker vi å endre oppgjørsformen slik at det fokuseres mer på de reelle oppgavene som er utført, noe som vil redusere risikoen i kontraktene, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.