Lemminkainen kutter 110 - legger ned Forus og Oslo

Kravet om bedre lønnsomhet gjør at Lemminkainen omorganiserer asfaltvirksomheten helt. 

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
6. des. 2017 - 12:53

-Lemminkainen må sikre lønnsomheten i selskapets virksomhet i Norge, og derfor må vi nå ta grep som både effektivserer driften og som reduserer kostnadene. Dette betyr at vi må nedbemanne asfaltvirksomheten med 110 årsverk, forteller kommunikasjonsdirektør Tom Andre Aas til Våre Veger.

I forrige uke ble det kjent at Lemminkainen må kostnadseffektivisere asfaltdriften både i Sverige og Norge. Det viser seg at de mest omfattende endringene blir for den norske asfaltvirksomheten, som før nedbemanningen startet utgjorde omlag 330 ansatte.

 

Legger ned Stavanger og Oslo

-Vi reduserer antall avdelinger. Det betyr at avdelingen på Forus i Stavanger legges ned. Det samme gjelder avdelingen i Oslo. Dette er ingen stor avdeling, fordi den bare har drevet med utleggervirksomhet.

-Så setter vi avdelingen på Lillehammer på vent. Det betyr at vi tømmer den for ansatte, men beholder installasjonene inntil videre.

Omorganiseringen betyr at vi gjeninnfører inndelingen av asfaltvirksomheten i regioner. Dette er et arbeid som pågår, og detaljene er ennå ikke helt på plass, forteller Aas.

 

-En vanskelig situasjon for mange

Ledelsen i Lemminkainen har allerede startet samtaler med fagorganisasjoner og de som berøres av nedbemanningen.

-Det er viktig at alle berørte blir behandlet ordentlig, og det er ikke vanskelig å forstå at dette er en vanskelig situasjon for mange. Usikkerhet og bekymring preger mange hos oss i disse dager.

Tom Harald Aas forteller at nedemanningen berører alle deler av asfaltvirsomheten, både ledelse, støttefunksjoner, produksjonsmedarbeidere og utleggere.

Lemminkainen er i Norge delt inn i tre virksomhetområder. I tillegg til asfalt, er dette anleggsvirksomheten og pukk og grus. De to sistnevnte berøres ikke av nedbemanningen.

Totalt har Lemminkainen Norge rundt 500 ansatte, når sesongarbeidere ikke er tatt med.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.