ARKIVNYHETER

Lemminkäinen kjøper Risa Rock

Jarle Skoglund
5. mai 2010 - 10:24

-Oppkjøpet av Risa Rock er et ledd i Lemminkäinens strategi, om å satse i det norske infrastruktur markedet, forteller påtroppende administrerende direktør i Lemminkäinen Norge AS, Frank Mathillas.

-Infrastrukturmarkedet i de nordiske landene er et av satsingsområdene i Lemminkäinens nåværende strategi. Lemminkäinen har drevet tunnelvirksomhet i Sverige siden 1994, og dette oppkjøpet er en videre utvikling av dette forretningsområdet, og i tråd med fremtidig satsing på infrastrukturmarkedet , sier Mathillas.Datterselskap

Risa Rock AS omsetning i 2009 var på ca 130 mill kr og selskapet hadde 20 ansatte. Selskapet vil fortsette sin virksomhet som et datterselskap av Lemminkäinen Norge AS. En minoritetsandel i selskapet vil beholdes av ledelsen i selskapet, og Hans Olav Storkås vil fortsette som administrerende direktør.

-Lemminkäinen har vært involvert i det norske markedet siden 2001, med asfalt som kjernevirksomhet. Dette oppkjøpet er et ledd i å utvide selskapet videre innenfor hele infrastrukturmarkedet, sier Mathillas.

Risa Rock ble etablert i 2007, og som opererer i hele Norge.

Lemminkäinen Norge AS omsetning i 2009 var på mrd kr 1,1.

Gjennomføring av oppkjøpet er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet

Les mer om: