PRODUKSJON

Lekfolkskonferanse om genmat

I 1996 fikk 16 ikke-eksperter anledning til å være politiske premissleverandører i genteknologidebatten. Nå følger Teknologirådet, Bioteknologinemnda og De forskningsetiske komiteer opp med en ny konferanse med det samme såkalte lekfolkspanelet.

Har produktene på markedet i dag fått økt næringsinnhold, i tråd med ekspertpanelets argumentasjon fra fire år tilbake? Hva slags uavhengig forskning på helse og miljøeffekter er det foretatt i Norge og i verden? Hva tjener eller taper vi på å innføre et midlertidig forbud mot genmodifisert mat?

Dette er blant spørsmålene som lekfolkene har tenkt å be om svar på, når de møter 17 eksperter på en åpen konferanse som går av stabelen den 15. og 16. november i Oslo. Etter at ekspertene har sagt sitt, skal lekfolkene evaluere det de har hørt og presentere sine anbefalinger til politikerne.

Konferansen blir arrangert i en uavklart politisk situasjon. Det foreligger forslag om moratorium på genmodifisert mat på Stortinget, samtidig som flertallet i Walløe-utvalget mener at det neppe er store helsefarer forbundet med slik mat.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.