IKT

Leken filmdata

En av julas vinnere i USA ble the Lego & Steven Spielberg MovieMaker Set, et leketøy for barn i alle aldre med en kretiv filmregissør i magen. Settet utnytter det nye fenomenet klossefilm, på amerikansk «brick films», som det siste året har utviklet seg med ekspressfart på nettet.

Små dataanimerte filmsnutter på alt fra fem sekunder til ti minutter viser legofigurer i legolandskap gjøre alle mulige og umulige mennesketing. Lego håper med det siste leketøyssettet å inspirere millioner av unge mennesker (i alle aldre) til å utvikle produktet deres for å stimulere deres egen krativitet.

Hittil har et titall regissører lagt ut sine klossefilmer på nettsiden BrickFilms. Her finnes filmer med titler som «2001: A Lego Odyssey», «Titanic Legos at Sea» og «Salt Lake Spaceport».

Seriøst

Filmene kan også omhandle seriøse tema. Filmen «Rick & Steve - The Happiest Gay Couple in All the World» på to ganger åtte minutter handler om et homofilt par i en amerikansk forstad, og filmen har allerede mottatt priser på prestisjetunge filmfestivaler som Sundance.

Lego planlegger også å arrangere en filmfestival på nettet med en egen klossefilmpris seinere i år. Kanskje med norsk deltakelse?

Les mer om: