ENERGI

Lek og lær om vann

1. juni 2001 - 09:35

Det er Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som sammen med Norsk Skogbruksmuseum benytter Barnas utedag den 10. juni til offisiell åpning av anlegget.

Her har NVE bygd opp kunstige elver som slynger seg gjennom parken. Fra en brønn pumpes det opptil 20.000 liter per time, nok vann til flere små vassdrag. Verkstedet starter med et oppkomme som etterhvert fordeles i flere små vannløp eller bekker. Disse løper sammen i grunne vannbasseng og vannet samles deretter i et større vassdrag.

Til Bekkeverkstedet kan alle komme og bruke det rennende vannet. En kan flytte på masse (sand), lage demninger, prøve å styre vannet, vasse, sprute, leke og kanskje forstå litt av hvordan vannets veier blir til. Det er montert enkle informasjonstavler med ideer til å bruke anlegget for å forstå prosesser i rennende vann.

For de minste vil Bekkeverkstedet framstå som et lek- og plaskeanlegg hvor de kan boltre seg i og ved vann på lune vår- og sommerdager. For skolen ligger det store pedagogiske muligheter til å bruke Bekkeverkstedet i praktisk undervisning med tanke på å forstå litt av kreftene i naturen og også vår vassdragsforvaltning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.