NYHETER_BYGG

Leirras ved UiO

Grunnbruddet skjedde i langsom fart rett etter klokken åtte i går morges. Verken mennesker eller maskiner ble skadet i uhellet.

Vanskelige grunnforhold

– Det var vanskeligere grunnforhold enn vi hadde regnet med, sier prosjektleder Jan Skaalebraaten ved entreprenørselskapet AS Anlegg til tekblad.no.

Det er Sintef som bygger sitt nye laboratorie for mikroelektronikk på Blindern i Oslo. Bygget skulle stått ferdig november 2002, men uhellet betyr antakelig en måneds utsettelse.

– Nå må vi gå inn og kalkstabilisere grunnen. Det gjør massen stivere, slik at vi kan rydde og fjerne massen som har flytt utover anleggsområdet.

Kommenterer ikke

Det er Norges Geotekniske Institutt (NGI) som har stått for grunnundersøkelsene i området. Sivilingeniør Jan Holme hos NGI vil ikke kommentere arbeidet som er gjort, men henviser til entreprenøren.

– Vi gjorde de forundersøkelsene som skulle vært nødvendig, hevder Skaalebraaten i AS Anlegg.

Det regnet hele helga før mandagen, noe som kan har vært en medvirkende årsak til at raset gikk.

– Det pleier ikke å være vanskelig å forebygge slike ras, sier forsker Jan Otto Larsen ved Geoteknisk Institutt ved NTNU i Trondheim. Han har så vidt hørt om uhellet, men understreker at han ikke kjenner saken i detalj.

Les mer om: