ENERGI

Leier inn dieselaggregat for maskintester: Effektprising gjør strømmen for kostbar

Korte, men høye, forbrukstopper sender nettleia til himmels når maskiner og tungt utstyr testes.

Testing av tungt utstyr er effektkrevende, men pågår bare i korte perioder. Likevel kan det slå hardt ut på nettleia. Illustrasjonsbilde fra testing av A-kran med løftekapasitet på 250 tonn fra STX Euorope Langsten.
Testing av tungt utstyr er effektkrevende, men pågår bare i korte perioder. Likevel kan det slå hardt ut på nettleia. Illustrasjonsbilde fra testing av A-kran med løftekapasitet på 250 tonn fra STX Euorope Langsten. Bilde: Tore Stensvold
2. juli 2020 - 05:15

– Jeg har flere ganger jobbet i prosjekter der vi tester maskiner og utstyr som kan kreve en del effekt, gjerne 200-800 kW. Og selv om verkstedet eller verftet har tilgjengelig effekt på området, så har eierne flere ganger funnet ut at det å leie inn dieselaggregat er billigere enn å betale effektavgift for testperioden, forteller Roger Johannesen, teknisk sjef i OneCo Sør. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.