Leier 400 indere

Leier 400 indere
INDISK HJELP: Administrerende direktør Kristin Færøvik ved Bergen Group Rosenberg skal ansette flere ingeniører, men sikrer seg ekstar ressurser ved å samarbeide med indisk selskap.. Kvitebjørn-kontrakten og et marked i vekst sikrer mye arbeid. Bilde: Bergen Group

Offshoremarkedet går godt for Bergen Group. Konserndirektør Kristin Færøvik med ansvar for offshoredivisjonen og administrerende direktør for Bergen Group Rosenberg i Stavanger, har behov for å sikre ytterligere ingeniørressurser.

– Bergen Group Offshore har klare vekstambisjoner, og det krever at vi styrker vår ingeniørkraft både på hjemmebane og gjennom internasjonalt samarbeid, slo Kristin Færøvik fast overfor Industrien i april.

400 i Bangalore

Nå er det formelt signert avtale med det indiske selskapet ITC Infotech's Engineering Services Divisjon i Bangalore (India), en divisjon med 400 ansatte.

Avtalen er gjort for fire år med Bergen Group Rosenberg som avtalepart. Det indiske selskapet skal levere ingeniørtjenester innen rør og strukturdesign samt analyser for selskapets EPC-kontrakter (engineering, procurement and construction) kontrakter.

Selskapet har erfaring med offshoreoppdrag siden 2003. ITC Infotech ble rangert blant 10 på topp av Engineering Services Vendors globalt i 2010 av Global Services og NeoIT, skriver Bergen Group i en pressemelding.

Kvitebjørn-topp

Bergen Group Rosenberg sikret seg tidligere i år kontrakten på verdt 1 – 1,5 milliarder kroner for modifikasjoner og ombygging på Kvitebjørn. Det er en EPCI-kontrakt, der Bergen Group står for alt fra engineering, innkjøp, fabrikasjon og installasjon med Fabricom som partner. Dette legger ekstra press på ingeniørressursene.

Bergen Group Rosenberg har en rekrutteringskampanje de kaller Ekte engineering gående.

– Responsen har vært god. Det tikker inn med søknader. Vi trenger stadig flere ingeniører, sier Færøvik.

Bergen Group opplyser at de 400 indiske ingeniørene ikke bare skal ta toppene, men etter hvert også en del av grunnbelastningen Samtidig fortsetter arbeidet med å styrke bemanningen på hjemmebane.

Les mer om: