T2

Leica lanserer svart-hvitt-kamera

Pris: 57000 kroner.

Bilde: Leica
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
11. mai 2012 - 19:27

Tyske Leica er kjent for kostbare, retro-utseende kameraer med god bildekvalitet.

Nå lanserer de det de kaller “verdens første digitale fullformat med svart-hvitt-sensor”, Leica M Monochrom.

– Svart-hvitt forenkler og gir både et kraftigere og strammere kompositorisk inntrykk. Det er mer tidløst og enklere å presentere. Leica M Monochrom representerer et nytt kapittel i fotografiets utvikling, og det aller siste innen teknologi, heter det i en pressemelding fra Leica.

Skarpt

Sensoren er på 18 megapiksler, og Leica hevder bildene skal bli skarpere grunnet direkte behandling av RAW-data uten interpolering. I tillegg slipper sensoren å forholde seg til farger, og kan dermed behandle lysverdier direkte for hver enkelt piksel.

Bildestøyen skal være lav opp til ISO 10.000, og kameraet skal ha egne funksjoner for å optimere svart-hvitt-fotografering.

Nik Silver Efex Pro 2 og Adobe Photoshop Lightroom følger med, og kameraet har en pris på relativt massive 57.000 kroner når det blir tilgjengelig i juli.

For å understreke "ekslusiviteten" har Leica også opprettet en egen print-tjeneste for Monochrom-kundene, som skal gi bilder uadskillelige fra tradisjonelle håndkopierte filmer fra analog film.

1200004969.jpg

Heftig kompakt

Noe billigere blir det nye kompaktkameraet Leica X2, med en pris på 13.995 kroner. Kameraet har en ny APS-C CMOS-sensor på 16,1 megapiksler, et 1:2,8-objektiv med brennvidde på 24 mm (tilsvarende 35 mm i 35 mm-format).

Autofokussystemet skal være forbedret fra forgjengeren X1, og kameraet leveres i sort eller sølv allerede i slutten av mai.

– Leica X2 leverer det aller siste innen sensorteknologi, og i kombinasjon med det raske objektivet blir resultatet den fantastiske bildekvaliteten Leica er kjent for, heter det i pressemeldingen.

1200004968.jpg

Luksus for massene

Sist lanserer Leica et nytt, fullspekket kompaktkamera kalt V-Lux 40.

Kameraet har et 4.3-86mm f/3.3-6.4 superzoom-objektiv (tilsvarende 24-480mm i 35mm-format), en CMOS-sensor på 14,1 megapiksler og tretommers berøringsskjerm.

3D-funksjon er på plass, og kameraet tar selvfølgelig full HD-video - med 50 bilder i sekundet. Det har egen GPS-modul for geotagging, og med følger også Adobe Photoshop Elements 10 og Premiere Elements 10.

Prisen blir 4.995 kroner i slutten av mai.

Les også: Dette kameraet hjelper deg med å ta gode bilder

Tre nye speilløse fra Samsung

Ny speilrefleks med super-video

Nikon med barnekamera 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.