NETTARKIV

Lego trekker tilbake terrorleke

28. sep. 2001 - 10:31

Leketøyserien bygger på en tegneserie med en historie som likner til forveksling på terrorkatastrofen i New York 11. september. Her kan barna identifisere seg med den onde Ogel (Lego bakvendt), som går om bord i et fly og angriper en New York-liknende by med giftgass.

Etter at en amerikansk forbruker i forrige uke anmeldte Lego for serien, har medier verden rundt formidlet saken. Serien er nå trukket tilbake fra butikkene, og direktør Rob Ellis i avdelingen som har ansvaret for å utvikle leketøy for barn mellom fire og åtte år har fått sparken.

Informasjonsdirektør Eva Lykkegaard sier til det danske nettmagasinet ingeniøren|net at de Ellis uansett var på vei ut av sjefsstolen. Grunnen er uenighet om hva slags typer leketøy Lego skal utvikle for barna. Hvis dette nå betyr mindre voldsfokusering, kan saken sies å ha fått en heldig utgang.

Lego er verdens tredje største leketøysprodusent. Drøyt 9000 ansatte i 56 selskaper i flere land omsatte i 2000 for snaut 10,3 milliarder (norske) kroner. Da måtte konsernet bokføre et tap på hele 905 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.